loading...

Endurace:ON AL je podle Canyonu kolo pro každého. Canyonu jde především o "demokratizaci výkonnosti." Co to znamená? Tento model má vyrovnat rozdíly ve výkonnosti mezi cyklisty. Má nabídnout stejné zážitky pro každého. Je pro jezdce, kteří si chtějí užívat více kontrolovanou formu tréninku. Pro jezdce, kteří jsou nováčky a chtějí se udržet ve skupině přátel. Pro jezdce, kteří potřebují pomoc v náročném terénu. 

Model Endurace:ON AL vychází z modelu Endurace, který používá geometrii označenou jako sport. Ta je trochu pohodlnější, než závodní geometrie například u modelu Ultimate a je určena pro dlouhé vyjížďky. Zadní stavba byla prodloužena o 10 mm na 425 mm, aby se do rámu vešel "motor" a kolo je tak o něco klidnější. Zejména ve sjezdech. 

Motor Fazua Evation nabízí asistenci 250 wattů a 60 Nm krouticího momentu. Canyon používá vylepšení Black Pepper Performance Update, které vyladilo motor pro optimální průběh výkonu. Výkon je přidáván v rozmezí kadence od 50 do 120 otáček za minutu. V režimu Breeze má baterie kapacitu až na 90 kilometrů. V rychlostech nad 25 kilometrů za hodinu, kdy se asistence vypíná, je motor zcela bez odporu a jezdci nic nebrání. 

Elektrokola mají větší nároky na komponenty, proto Canyon vybral hliníkový rám, karbonovou vidlici, karbonovou sedlovku, pláště Schwalbe E-One v šíři 32 mm, pevné osy, 160mm kotouče a řazení Shimano GRX. Asistence Evation váží 4,6 kilogramu, celková váha kola je 15,2 kilogramu. Kolo si tedy zachovává ovladatelnost a jízdní vlastnosti silničního kola.

Více na Canyon.com.