Sestavu tvoří Kristián Vavro, Adam Bradáč, Jan Faltýnek, Ondřej Michalovič, Šimon Matějek, Filip Richter, Adam Frajbiš a Aleš Icha. Je tam pět nováčků, kteří v juniorské kategorii budou působit prvním rokem, první tři jmenovaní už byli v Dukle vloni.

„Vždy si zakládám na velmi dobré partě a myslím, že po téhle stránce to i letos funguje výborně. Kluci si sedli, tým je dobře naladěný a cítím z něj velké odhodlání,“ říká František Trkal.

BrychtaJan_Dukla_Praha_Porec_20240305_104431_DSC_6602.jpg

„Je mi jasné, že pro prvoročáky to ze začátku bude poměrně velký skok, protože jdou trošku do neznáma, ale vybíral jsem si závodníky s určitým potenciálem, a i díky těm zkušenějším klukům by to měli v pohodě zvládnout,“ nemá strach trenér.

Tým bude znovu závodit na silnici i dráze. „Ambice by měly být ty nejvyšší. Na silnici se nám letos podařilo zajistit kvalitnější závodní program, což pro mě byla priorita. Dostaneme se na opravdu špičkové UCI juniorské závody. V dubnu nás čeká Cottbus, u nás pojedeme GP West Bohemia a jako Dukla i Závod míru juniorů. Pro mladé kluky bude obrovská škola se potkávat se špičkou Evropy, ale jen tohle je může posunout dál. Netvrdím, že tam budeme vyhrávat, ale určitě jsme schopni tyhle elitní závody důstojně objíždět,“ tvrdí František Trkal.

BrychtaJan_Dukla_Praha_Porec_20240305_141247_DSC_6942.jpg

Na domácí scéně očekává, že by měl tým patřit ke špičce. „Chceme být úspěšní v rámci Českého poháru na silnici i dráze, kluci by měli mít i ambice, aby zkusili zabojovat o mistrovství světa nebo Evropy. Do sezony vstupujeme s pokorou, ale správně nažhaveni. Příprava byla kvalitní a jsem zvědav, co ukážou první závody,“ dodává František Trkal.