„Byl to náročný závod s kvalitní konkurencí. Jeli jsme tam s určitým respektem, ale konečný výsledek hodně předčil mé očekávání. Skončit třikrát na pódiu, to je bomba. Musím kluky pochválit za nasazení, šli do toho po hlavě,“ řekl trenér František Trkal.

V úvodní etapě skončil ve spurtu třetí Adam Bradáč a stejný výsledek si připsal i v sobotní odpolední etapě. „I když není vyložený sprinter, umí se skvěle pohybovat v balíku a dokázal toho využít,“ chválil trenér. V sobotu dopoledne se jela časovka, kde byl nejlepší z Dukly Jan Faltýnek 19. „Tam jsem čekal malinko víc, aspoň výsledek kolem desítky. Ale byla to letos naše první časovka a kluci se určitě ještě budou zlepšovat,“ dodal František Trkal.

loading...

V nedělní závěrečné etapě se dokázal na stupně vítězů probojovat Faltýnek, který skončil třetí. Celkově byl jako nejlepší z Dukly na 13. místě, a ještě skončil druhý ve sprinterské soutěži. Kristián Vavro byl v celkovém pořadí 21. a Bradáč 22.

V Německu startovali ještě Šimon Matějek, Ondřej Michalovič, Adam Frajbiš. „Musím celý tým pochválit za nasazení a odvahu. Byli jsme vidět a kluci si jen dokázali, že toto je cesta. Potřebujeme jezdit co nejvíc tak kvalitně obsazených závodů. To je posune dál,“ uvedl trenér. „Na závěr bych ještě rád poděkoval realizačnímu týmu, konkrétně Adamu Sejkotovi a Tomáši Hrůzovi.“