Nejvíc vítězství

Nejdůležitější rekord drží společně Tom Boonen a Roger De Vlaeminck. Oba Belgičani si na Roubaix připsali 4 vítězství a druhý jmenovaný navíc celkem 9krát skončil na podiu, čímž vytvořil další rekord. Slavnou trofej ve tvaru kostky si ale odnesl jen jednou, protože ta se začala udělovat vítězi až v roce 1977, tedy při De Vlaeminckově posledním triumfu.

Nejrychlejší Roubaix 

Dlouholetý unikát Petera Posta z roku 1964 překonal před třemi lety Greg Van Avermaet, který zvládl 257 kilometrů závodu průměrnou rychlostí 45,20 km/h. Ve stejném čase s ním do cíle dorazil i Zdeněk Štybar, ale skončil až druhý. Stejně dopadl Čech už o dva roky dříve a společně s Hermanem Van Springelem jsou jediní, co dojeli na Roubaix dvakrát na druhém místě, aniž by zde zvítězili.

Nejpomalejší Roubaix

Tento rekord už nebude nikdy překonán. Nejdelší vítězný čas má na kontě Henri Pélissier, který strávil v roce 1919 na trati 12 hodin a 15 minut. Cesty byly tehdy v katastrofálním stavu vinou první světové války. I proto závod byl tehdy poprvé označen jako „Peklo severu“.

Nejjasnější vítězství

Jen málo závodů nemá mezi rekordy jméno Eddy Merckx a Roubaix není výjimkou. Ročník 1970 totiž „Kanibal“ ovládl nevídaným způsobem a do cíle přijel před druhým Rogerem De Vlaeminckem o nevídaných 5 minut a 21 vteřin.

Nejtěsnější dojezd

Naopak nejvyrovnanější souboj svedli na Roubaix v roce 1990 Steve Bauer a Eddy Planckaert. Cílovou fotografii pak rozhodčí přezkoumávali přes deset minut než označili za vítěze Eddyho Planckaerta. Rozdíl mezi oběma jezdci činil pouhý 1 centimetr.

Nejstarší vítěz

38 let starý byl Gilbert Duclos-Lassale, když v roce 1993 slavil svůj velký triumf na Roubaix a zároveň vylepšil svůj vlastní rekord nejstaršího vítěze závodu z předchozí edice.

Nejmladší vítěz

Jediná položka tohoto seznamu sahá až do 19. století, konkrétně do roku 1899. Albert Champion tehdy dostál svému jménu a ve věku pouhých 20 let se stal šampionem Roubaix. 

Nejdelší vítězný únik

V roce 1988 se 12 jezdců odpoutalo od pelotonu hned v úvodu a postupně si vypracovali nedostižný náskok. Dirk Demol dokázal později setřást všechny ostatní uprchlíky a vyhrál z 222 kilometrů dlouhého úniku.

Nejvíc dokončených Roubaix

Tři muži prokázali skvělou kondici i pevné nervy a zkompletovali jeden z nejtěžších závodů sezóny dokonce v 16 případech. Servais Knaven je dodnes jediný, kdo dokončil Roubaix 16krát po sobě. S přestávkami to pak dokázali Raymond Impanis a Mathew Hayman, který v roce 2016 dokonce zvítězil.