Merlierovi budou v hromadných koncovkách pomáhat Bert Van Lerberghe a Luke Lamperti, dřít na čele pelotonu by měli Pieter Serry a Josef Černý a Julian Alaphilippe, Mauri Vansevenant a Jan Hirt by měli mít volnou ruku v těžších terénech a profilech etap. Pro Soudal je to už dvacátá účast na Giro d'Italia a dosud vyhrál 29 etap a devět trikotů. 

GM1_3517.JPG

Merlier, Hirt a Černý už každý jednu etapu na Giru vyhráli, zatímco Alaphilippe letos debutuje a mohou by zkompletovat vítězství v etapě na všech třech Grand Tours. na Vueltě už vyhrál v roce 2017 a na Tour de France se radoval šestkrát v letech 2018, 2019, 2020 a 2021. V Itálii získal své největší jednorázové úspěchy, v roce 2020 se v Imole stal mistrem světa a v roce 2019 vyhrál Strade Bianche a monumentu Milán-Sanremo. Jeho cílem je pomoci týmu, ale rád by se konečně prosadil i sám, letos se mu to ještě nepodařilo.

Na Giru a vlastně jakékoliv Grand Tour debutuje Američan Lamperti. Jedenadvacetiletý všestranný sprinter a klasikám by mohl být překvapením závodu, v prvním oce mezi profesionály se mu totiž hodně daří. Ale na svou příležitost si bude muset počkat do zvlněných etap, protože ty zcela rovinaté jsou rezervovány pro Tima Merliera. Belgičan bude chtít vyhrát co nejvíc etap, na třítýdenní závod se vrací po jednoleté pauze a dosud stihl vyhrát jen jednu etapu na Giru a jednu na Tour, takže ve 31 letech určitě chce přidat další úspěchy.  

1133165943.jpg

Ryzím vrchařem je v týmu pouze Hirt, takže by měl mít dost příležitostí útočit v dlouhých únicích, ačkoliv v horách by měl být silný Vansevenant. Hirt už dlouho nezávodil, naposledy v březnu na Okolo Katalánska a připravoval se cíleně na Giro. V nejlepší formě by měl být ve třetím týdnu, v nejtěžších horách. "Na první Grand Tour sezóny máme dobrý tým, který se skládá z jezdců, kteří mohou něco dokázat ve sprintech, v kopcovitých etapách, ale i v horách. Všichni kluci si věří a mají motivaci zajet dobré Giro. Nebude to snadné, to není nikdy, ale jsme připraveni brát to v příštích třech týdnech den po dni a vydat ze sebe to nejlepší a doufejme, že nám to přinese nějaké pěkné výsledky," řekl sportovní ředitel Davide Bramati. 

Soudal Quick-Step pro 107. ročník Giro d'Italia

Tim Merlier

Julian Alaphilippe

Jan Hirt

Josef Černý

Mauri Vansevenant

Bert Van Lerberghe

Pieter Serry

Luke Lamperti