163 km se startem i cílem v Nenzingu. Nejprve 7 okruhů s 8x absolvovaným 1,2 km dlouhým stoupáním o průměrném sklonu 7,4%. A pak 3 krátké okruhy s 1,8 km dlouhým stoupáním o průměru 7,5%.

Na startu 25 týmů, z toho 1 Pro (Corratec-Vini Fantini) a 17 Conti. Nejvíc Němců (35), Švýcarů (31) a Rakušanů (24). Čechů 7 ve třech týmech. Kromě Michaela Kukrleho v domácím Felt-Felbermayr a Martina Bárty v Lotto Kern-Haus PSD Bank pět v Elkov-Kasper, kde šestým byl aktuální lídr týmu Slovák Lukáš Kubiš.

50 km před cílem jela na čele závodu hlavní skupina o přibližně 60 lidech. 40 km před cílem poodjela dvojice Němců ze Santic-Wibatech a Metalltechnik. 4-5 lidí Elkovu se v té době ve stoupání pohybovalo maximálně do patnácté pozice, z toho alespoň dva do pětky.

Zvláště závěr si nechme přiblížit samotným Michaelem Borošem: "Jeli jsme parádně týmově. Ze začátku odjel ve skupině Obdržálek, takže jsme nemuseli tahat. Potom to dojel Vorarlberg a začalo se závodit. Nato odjel Přidal a kluci byli všude, takže jsme měli všechno pokrytý. Na posledních okruzích se už jezdil celkem doraz v kopci, zůstalo nás asi deset. Ještě jsem to zkusil v posledním, ale na rovině před cílem se to sjelo a ve sprintu mi chyběl kousek na vítězství."

Ve skupině s Lukášem Kubišem (+2:11) přijel i Martin Bárta coby druhý nejlépe klasifikovaný český cyklista.