Za projektem stojí několik let vývoje a zkušeností na trhu s dětskými koly v prodejní síti CYKLOSPECIALITY.CZ, které tuto novou značku na trh uvádí. Prodejnami Cyklospecialit ročně projde více než 5000 dětí – nových cyklistů, tedy zkušenosti s dětskou cyklistikou a zázemí pro vznik nové prestižní značky jsou opravdu velké.

Názav RASCAL BIKES vychází z anglického slova rascal – tedy „rošťák“ a takové je i motto: „Kola pro správné rošťáky!“

Dětská kola RASCAL volí cestu kvality a hlavními atributy dětských kol RASCAL jsou nízká váha, pohon řemenem, prémiové materiály a prověřená snížená dětská ergonomie. Za zmínku stojí unikátní povrchová úprava transparentním tónovacím lakem, který nechává vyniknout detailům a exkluzivitě precizně vařených broušených hliníkových rámů ze slitiny 6061.

Všechna kola RASCAL se vyznačují specifickým technickým řešením, které využívá osazení řemenem na místo klasického řetězu. Jedná se o elegantní, praktické, bezúdržbové a bezpečné řešení, které dodává dětským kolům RASCAL BIKES osobitý ráz a určitě potěší každou technickou duši.

Řada 2019 zahrnuje modely PUNK ‐ odrážedlo, dále kola 14, 16, 20, 24 a 26 palců.

Kola RASCAL používají pro děti vynikající řazení planetovými převodovkami. Jednoduché a okamžité řazení převodovek dělá z řazení pro děti samozřejmou a snadnou záležitost.

V květnu 2019 RASCAL BIKES uvádí do prodeje modely Punk, 16 a 20 palců. Ostatní modely budou
představeny a uvedeny na trh v průběhu léta 2019. Nejžádanější model pro nejmenší cyklisty ‐ Rascal 16 váží 5,6 kg a bude se prodávat za 11 900,‐ Kč. Model Rascal 20 je opět osazen řemenem a třírychlostní planetovou převodovkou Sturmey Archer a s váhou 7,9 kg se řadí mezi to nejlepší, co lze v této kategorii dětských kol nabídnout. Cena modelu Rascal 20 je stanovena na 12 900,‐ Kč.

Základní barevná škála společná pro všechny modely RASCAL BIKES je AQUAMARIN ‐ modrá, FLAME ‐ oranžová a TITANIUM – šedá.

Rezervace kol a více informací o značce RASCAL BIKES na www.rascal‐bikes.com.