Na startu dnes foukalo ke 30 km/hod.

10 km po zahájení 176 km dlouhé jednorázovky jela před pelotonem 6členná skupina ve složení Goossens (Lotto), Reijnen (Trek),  Černětskij (Gazprom), Carpenter (Rally), Mertens (Sport Vlaanderen) a Bonnet (TotalEnergies), ke které si o pár kilometrů dál doskočil Pasqualon (Intermarché), který z ní však později zase kvůli defektu vypadl. Dostali až 3:20 min. V úniku si pobyli až do mety 53 km před cílem.

O 3 km dál na otevřené pláni se odpojila přibližně třicítka cyklistů, kde byli mj. obhájce vítězství z posledního ročníku Allegaert (Cofidis), Mads Pedersen (Trek), Kwiatkowski (Ineos), Van Poppel (Intermarché), Bouhanni (Arkéa) či Vanmarcke (Israel). Po třech lidech tu měl Ineos, Alpecin a Lotto. Po dvou dalších 6 World týmů. Takže bylo i dost lidí na černou práci.

Skupina si dlouho držela náskok mezi 30 až 45 sekundami, ale nakonec ani ne 10 km před cílem byla dojeta. To už se ale závodilo na sto procent a výsledkem bylo opětovné dělení hlavního pole, takže do spurtu šlo pospolu zhruba 20 cyklistů.

Tým Deceuninck-Quick Step dnes nepatřil mezi nejaktivnější, ale když došlo na finále, najednou jich bylo vepředu dost na to, aby připravili pozici pro svého lídra a největšího favorita dnešního závodu Fabia Jakobsena.

Připomeňme si, že Fabio hrůzostrašně spadl v dojezdu první etapy Okolo Polska 5. srpna loňského roku. Charakter jeho zranění nabízel i spekulaci, že návrat do vrcholové cyklistiky je významně ohrožen. Jakobsen se postavil znovu na start 11. dubna tohoto roku v Turecku. Od dubna do června absolvoval tři etapáky a dojížděl téměř výhradně v druhé stovce. V závěru července ho tým nominoval na Okolo Valonska a on tu vyhrál dvě etapy. Pak už přišla Vuelta a tři vítězné etapy! Úžasný příběh silné osobnosti.

Josef Černý oproti původnímu předpokladu do závodu nenastoupil.