156 km, 7 okruhů, 1636 výškových metrů. Na startu podobná skladba pelotonu jako ve středu v Umagu. Tedy 30 týmů po 6 lidech. Bardiani a Corratec z úrovně Pro, většina Conti týmů. Z českých ATT Investments a Elkov-Kasper a v development týmu Israele opět Radovan Štec.

Podstatné pro konečné vyznění mělo být to, že posledních zhruba 1300 metrů směřovala cesta vzhůru. Nikoli ale extrémně. Takže rostla šance pro rychlé cyklisty, pro které není stoupání významným hendikepem.

Matěj Zahálka v mistrovském dresu a na bicyklu vyvedeném v mistrovských barvách

Druhá chorvatská jednorázovka se jela za výrazně lepšího počasí než Umag. Elkov Kasper nastoupil tentokrát v pozměněné sestavě Neuman, Přidal, Řeha, Telecký, Ťoupalík a Zahálka. ATT Investments ve stejném složení jako ve středu, tedy Chýle, Jakoubek, Kelemen, Klabouch, Petruš a Räim. 

Na dvacátém kilometru odjela dvojice závodníků, která si vytvořila náskok kolem dvou minut. Po 80 km ale bylo po úniku. Následovala řada dalších pokusů, ale žádný únik už nedosáhl na více než deset vteřin. 

V posledním kole už bylo jasné, že rozhodovat bude cílový spurt. Výborně mi to rozjeli Matěj Záhálka a Dominik Neuman a já mohl bojovat o vítězství. Polák Stosz byl nakonec rychlejší, ale druhé místo je výborné," ohodnotil své vystoupení Adam Ťoupalík.

Vítězem závodu se tedy stal zkušený sprinter týmu Voster ATS Patryk Stosz, třetí místo bral 18letý Thibaud Gruel ze záložního mládežnického týmu Groupama-FDJ. 

(Zleva) Petruš, Klabouch, Jakoubek, Kelemen, Chýle, Räim

"Celý závod probíhal podle našich představ. Kluci kontrolovali závod a stejně tak připravili velmi dobře pozici pro Mihkela Räima, ale dojezd se mu nepovedl," zhodnotil bezprostředně po závodě výsledek ATT Investments Jarda Friede. "Vzhledem k tomu, že dojezd byl do stoupání, tak to nebylo úplně stavěné pro Pavla Kelemena, který mě v prvním závodě mile překvapil, a vypadá to, že bude hodně platným členem týmu. Na rozdíl od Umagu dnes mohl předvést své umění i Jirka Petruš a odvedl opět výbornou práci, tak jak on to umí. Přestože celý tým fungoval velmi dobře, tak někdy odvedená práce nedojde naplnění. A to se nám dneska stalo."

Oba české týmy se v Chorvatsku postaví ještě na start tradiční Istrian Spring Trophy (2.2), která začne ve čtvrtek prologem a skončí v neděli.  

Ženy jely dopoledne na 116 km. V pelotonu čítajícím něco přes 50 závodnic bylo i sedm českých. Do cíle se dostalo 37 z nich. Rozdíl mezi vítězkou Janinou Kuskovou z týmu Taškentu a poslední v cíli klasifikovanou činil 58 sekund. Nejlépe z našich dívek se umístila Gabriela Bártová z Dukly Praha na 13. místě 8 sekund za vítězkou.