Tým Tour de Tietema-Unibet je projekt bývalého závodníka a současného youtubera Base Tietemy, který má na svém kanále přes 170 tisíc odběratelů a patří k populárním postavám silniční cyklistiky v Nizozemsku a Belgii. Tietema v letech 2014 až 2017 jezdil za BMC Development Team a skončil třetí na Paříž-Roubaix U23, ale později kariéru ukončil a k závodění se vrátil až po úspěchu na sociálních sítích. V roce 2022 jezdil za profesionální belgický tým Bingoal a dokonce se účastnil i profesionálního Paříž-Roubaix.  

Mnohem větší ambice však má jako manažer a šéf týmu. Svou vlastní stáj založil před letošní sezónou a angažoval celkem 13 jezdců, mezi kterými byl také on sám, ale na konci září oznámil, že už závodit nebude a bude se naplno věnovat řízení týmu. Mezi převážně nizozemskými a belgickými cyklisty jezdí také český reprezentant Tomáš Kopecký, který letos vyhrál 3. etapu Kreiz Breizh v Bretani. 

toitoicup.mladaboleslav2023-126.jpg

Tietema letos v červenci oznámil, že TDT-Unibet postoupí o kategorii výš a bude od sezóny 2024 profesionálním kontinentálním týmem. Pro Kopeckého i Ťoupalíka to bude první angažmá na této úrovni, ačkoliv sedmadvacetiletý Ťoupalík má kontě už tři profesionální vítězství, v roce 2018 vyhrál v dresu Corendon-Circus (v týmu s Mathieu van der Poelem) etapu Arctic Race of Norway a za Elkov Kasper si připsal český titul v roce 2020 a letos vyhrál závěrečnou etapu Czech Tour.

Jinak zářil především na závodech Visegradské čtyřky, třikrát za sebou vyhrál klasiku Brno-Mikulov-Brno a dvakrát maďarský závod Kerekparverseny.

Ťoupalík je zatím čtvrtou posilou TDT-Unibet, tým už dříve oznámil příchod Dánů Andrease Stokbra (Leopard TOGT) a Nicklase Pedersena (ColoQuick) a také Nizozemce Owena Geleijna (Jumbo-Visma Development).