Etapa s číslem 3 měla být spíše klidným 146 kilometrovým transportem před víkendovými horskými zkouškami. Skutečnost byla ale jiná. „Hodně se závodilo už první hodinu a čekalo se jen, než některá skupina odjede. Podařilo se to trojici jezdců, kteří získali náskok kolem 3 minut. Čelo pelotonu kontroloval tým B&B Hotels – KTM, který hlídal pozici pro jezdce ve žlutém. Náskok skupiny se postupně zmenšoval a čekali jsme, že kritický okamžik dne přijde na poslední vrchařské prémii,“ řekl o průběhu etapy Adam Ťoupalík z Elkovu Kasper.

Nakonec se rozhodovalo na závěrečných technických okruzích. „Posledních 14 kilometrů bylo hodně náročných. Pole se natrhalo na malé skupiny a natáhlo se do dlouhého hada. Vepředu jsem zůstal sám a ve spurtu, který byl hodně rychlý a po větru, se mi nepodařilo prosadit a něco vymyslet. Ani jsem si v té rychlosti moc nevěřil a už jsem neměl sílu na lepší výsledek,“ popsal finiš 3. části Ťoupalík.

V sobotu a neděli čekají cyklisty horské etapy, které prověří vrchařské schopnosti jezdců. „Uvidíme, co se v horských etapách bude dít. Je tady spousta silných týmů, takže musíme být pořád ve střehu a v kontaktu s nejlepšími. Zítřek naznačí, jak na tom kdo je a neděle rozhodne,“ doplnil Adam Ťoupalík.