ATT Investments nastoupil v sestavě, která odpovídala předběžné startovní listině tak, jak jsme o ní informovali, Elkov-Kasper ale nastoupil z poloviny v sestavě jiné. Ke zkušeným Matěji Zahálkovi a Adamu Ťoupalíkovi a avizovanému Štěpánu Teleckému (18) se přidali loňský nováček Tomáš Obdržálek (19) a letošní novicové z juniorské kategorie Jan Lukeš (18) a Tomáš Přidal (19). Navíc české barvy zastupoval i nováček v týmu Israel Premier Tech Academy Radovan Štec, který sem přestoupil z Tufo-Pardus Prostějov.

Jelo se za nepřiliš vlídného počasí. Dojíždělo se na dešti. Všichni natěšení na první závod. Spousta mladých. Takže zběsilejší a hodně pádů. V hromadném pádu hned v prvním okruhu zůstal mezi jinými Jirka Petruš, závod jako řada dalších z toho pádu nedokončil, důležité je, že je v pořádku.

Už v prvním kole odjel Adam Ťoupalík se závodníkem z rakouského týmu Hrinkow a postupně získali náskok až 3:15 min. V předposledním okruhu ale byli dojeti. 

V závěrečném okruhu 17 km před cílem atakoval Švýcar Jan Christen z Hagens Berman Axeon a Niozemec Darren Van Bekkum z Jumbo Visma Development a s nimi znovu Adam Ťoupalík. 

Když nás 40 km před cílem dojeli, tak jsem si říkal, že se cítím dobře a nemuselo by to být ztracené," řekl Adam a popsal rozhodující únik: "Naštěstí jsme všichni tři spolupracovali a taktizovat se začalo až tři kilometry před cílem. V úplném závěru rozjel jako první spurt Švýcar a za ním Nizozemec. Já jsem si to nechal až na posledních 200 m a vyšlo to. Za to vítězství jsem hrozně rád, protože jsem nastoupil v nové sestavě a tým fungoval skvěle.“

Vítězství přineslo Adamovi a Elkov-Kasper prvních 40 UCI bodů.

Do desítky se vešel na 8. místě Pavel Kelemen z ATT Investments, za což pobral 3 UCI body: "Celý závod se mi jelo dobře. Posledních pět šest kilometrů jsme byli s Mihkelem (Räim) dobře zabudovaní vepředu, ale přes poslední kruháče to byl velký blázinec. Na tom posledním jsem v lajně jel kolem patého místa a vypadalo to dobře připravené, ale vjeli do mě dva borci tak, že jsme jen tak tak nelehli. V cíli to stačilo na páté místo ve spurtu balíku."

K jeho výsledku poznamenal Jarda Friede: "Na první závod páté místo ve spurtu hlavní skupiny považuju za velmi slušné." A k aktivitě týmu dodal: "Byli jsme domluveni, že pojedeme na finiš. Když v závěru odjela trojice, trošku nám chyběl právě Jirka Petruš. Ale i tak jsme neměli v plánu být těmi, kteří případný únik budou sjíždět nejaktivněji ze všech. Měly se o to postarat jiné týmy s naší pomocí. My vsadili na jednu kartu a to byl spurt. Ťoupi dnes podal výborný výkon a zaslouženě vyhrál."

Pavel Kelemen třetí zprava

K dopolednímu závodu žen se prezentovalo 51 závodnic. Po 112 km přijela jako první sólově do cíle Italka Alessia Vigilia z Fassa Bortolo. Za ní pak s půlminutovým odstupem dokončilo dalších devět závodnic. Všechny české dívky z Dukly Praha, jakož i Nikola Bajgerová z  MAT Atom Deweloper Wrocław, dojely v hlavním poli se ztrátou +3:14 min.