Sylvan Adams je z oznámeného příchodu Chrise Frooma nadšený a má opravdu velké ambice. „Vítězství v Tour není sen, protože to zní, jako by bylo téměř nemožné ho dosáhnout. Je to náš cíl, říká v rozhovoru s belgickou Sporzou. 

Adams ale nechce vyhrát jen jednu Tour, chce vyhrát mnohem více třítýdenních závodů. „Vítězství na Tour není náš sen, protože to zní, jako by to nebylo možné. Je to cíl, dosažitelný cíl. Opravdu si myslím, že se to stane. Chceme s Froomem psát historii. Pokud znovu vyhraje, bude mít na Tour pět magických vítězství, při šestém vítězství by rekord překonal. Dokonce by se mohl přiblížit k mýtickým jedenácti vítězstvím Eddyho Merckxe na závodech Grand Tours. A pak musíme znovu zvážit, kdo je největším jezdcem všech dob. Omlouváme se Belgii.

Toto prohlášení je samozřejmě spíše malou provokací než vážným názorem. Adams se snaží na svůj tým strhnout veškerou pozornost. Chris Froome zatím vyhrál sedm třítýdenních závodů a k dorovnání Merckxova rekordu mu chybí čtyři vítězství. A to je v jeho 35 letech už příliš. Adams si ale nemyslí, že by Froome byl starý. „Začal závodit až pozdě, takže v nádrži má stále hodně paliva. Dobře jsme se podívali na jeho hodnoty a výsledky testů. A pořád má silnou motivaci, takže věřím, že stále má na několik velkých vítězství.

Adams si současnou vlnu zájmu o tým Israel Start-Up Nation užívá. Chris Froome pozvedne prestiž izraelského celku. „Bylo to na přední straně všech novin v Izraeli. Je to, jako by Cristiano Ronaldo přestoupil do místního fotbalového týmu. Cyklistika není nejoblíbenějším sportem v této zemi, ale rozhodně začíná růst.

„Udělali jsme velký krok kupředu tím, že jsme letos dostali náš tým do WorldTour. Nyní můžeme poprvé na Tour de France, protože jsme předtím nebyli nikdy pozváni. Až se k nám přidá Chris Froome, budeme jedním z nejpopulárnějších týmů na Tour. Všichni nás budou sledovat. To je pozitivní pozornost.

Adams nedávno zmínil, že tým bude posilovat i nadále, že k Froomovi přijdou další jezdci a domestici. A kromě nich by také mohla posílit klasikářská část týmu. Nils Politt podle zákulisních informací po sezóně odejde a nový lídr na kalsiky bude potřeba. Delší dobu se mluví o Gregu Van Avermaetovi. Adams potvrdil zájem, ale to je zatím vše. „Greg je jedním z nejlepších klasikářů své generace. Může soupeřit s Peterem Saganem. Mám k němu velkou úctu a určitě bude i nadále vyhrávat. Samozřejmě, že máme zájem. O takovém jezdci nemůžete říct nic jiného. Ale nemůžu ani potvrdit, ani popřít zvěsti.