Tak jako pořádají Italové Tirreno-Adriatico, tj. mezi západním a východním pobřeží Itálie, tak už po dva roky organizovali Adriatica-Ionica, tzn. mezi východním a jižním pobřežím. 

Třetí ročník závodu Adriatica Ionica Race se bude konat ve dnech 14. až 18. června 2020. Fanoušci i média si první dva ročníky pochvalovali. Závodníky čeká velmi rozmanitý profil i povrch: od moře do Dolomit, z asfaltu na štěrkové cesty. 

„Nejvyšším“ cílem je propojení mezi zeměmi tohoto jadersko-jónského regionu, propagace cestovního ruchu a historických dědictví. 

"Usilujeme o to, abychom se odlišili od ostatních. Vracíme se do červnového termínu před Tour de France, ovšem v závodním kalendáři UCI budeme soutěžit s několika dalšími událostmi,“ objasňoval Moreno Argentina. 

Prvního ročníku tohoto „jedničkového“ etapáku, který ovládl mladý Iván Sosa (Ineos), se zúčastnilo pět WorldTour týmů s takovými borci jako např. Viviani, Terpstra, Cavendish, Trentin atd. 

Letos už dorazilo osm týmů z nejvyšší divize. Dvě etapy ovládl sprinter Deceuninck Quick Step Hódeg, jednu jeho kolega Evenpoel a jednu mladý Ukrajinec Padun z Bahrain-Merida, který se stal i celkovým vítězem. 

Dalším z našich cílů je dát mladým nadějím opět příležitost upozornit na sebe. Doufáme, že i v roce 2020 se na našich silnicích objeví nějaká vycházející hvězda,“ doplnil Argentin.