Julian Alaphilippe zvolil očekávaný závodní program. Před Tour de France absolvuje čtyři závody. Začne na Strade Bianche, objede Milán - Sanremo, poté se přesune na Critérium du Dauphiné a stihne i národní šampionát. 

Oproti svému původnímu plánu tedy bude obhajovat vítězství na Strade Bianche. Toho se letos na jaře vzdal, protože startoval na Paříž - Nice. Ale po přerušení sezóny je vše jinak. "Loňské vítězství bylo úžasné, je to jedna z mých nejlepších vzpomínek na minulou sezónu. Přijel jsme ve skvělé formě, byl jsem soustředěný a měl jsem u sebe silný tým, dokud se nezačalo v poslední hodině závodit naplno. Miluji trať a atmosféru Strade Bianche a bude zajímavé tady restartovat sezónu. Zejména, když nastoupím s odlišnou přípravou než loni."

Alaphilippe zkusí obhájit i své zatím nejvýznamnější klasické vítězství, v monumentu Milán - Sanremo. Ale o ambicích v letošním ročníku nemluví, protože nikdo neví, jak se na odloženou sezónu správně připravit. "Vyhrát svůj první monument na Via Roma bylo úžasné. Dlužím tohle vítězství Vlčí smečce, byly opravdu neuvěřitelní. Měl jsem skvělé nohy a byl jsem sebejistý, to mi také pomohlo dosáhnout na největší vítězství mojí kariéry. Jsem rád, že se letos vrátím." 

Po dvou italských zastávkách se Alaphilippe vrátí do Francie a absolvuje Critérium du Dauphiné, francouzský národní šampionát a Tour de France. "Dauphiné je nejlepší přípravou na Tour de France. Bude to výjimečný ročník se spoustou těžkých etap, ale neděí mě to a rád bych vyhrál etapu, stejně jako loni. A co se týče národního šampionátu, myslím, že je snem každého cykoisty vyhrát trikolóru. Dá do toho vše, i když trasa mi nevyhovuje tolik, jako ta původní v Plumelecu," říká Alaphilippe o francouzském mistroství, které se přestěhovalo na rovinatější trať."

Po Tour de France jsou v plánu klasiky, ale které to budou, ještě není zveřejněno. Alaphilippe si nedávno, během týmového soustředění v Belgii, projel trať Kolem Flander a v kalendáři by neměly chybět ani ardenské klasiky. Nnyí je na dalším soustředění, tentokrát horském, v italském středisku Val di Fassa. "Beru to krok za krokem. Příprava zatím probíhá dobře, jsem rád, že jsem tady ve Val di Fassa mluvil jsem s týmem o svých cílech a už chci odstartovat sezónu, abych zjistil jak na to jsem a co můžu dokázat."