Chvíli po startu závodů, který se jel na osmi 21 km dlouhých okruzích, se odpoutala skupina patnácti jezdců, kde byl uzdravený Karel Hník a Jakub Otruba.  Ve slunečném, ale větrném počasí si skupina na čele vytvořila drobný náskok, který se v druhém kole rozhodli překonat Alois Kaňkovský a František Sisr, jelikož věděli, že tento únik může být rozhodující.
Skupina na čele následně začala spolupracovat a s každým kolem se zvětšoval její náskok, až bylo jasné, že o vítězi se rozhodne právě z ní. V posledních dvou okruzích se o další únik z ní pokusili polští závodníci, ale jezdci Elkov Author vše bez problému pokryli. Posledních dvanáct kilometrů jel navíc na čele Jakub Otruba tak vysoké tempo, že nedovolil nikomu ani se pokusit o únik. 
Závěrečný spurt si poté zkušeně pohlídal Alois Kaňkovský. “V druhém kole jsme usoudili, že pokud nedojedeme do skupiny na čele, tak nám to bude hodně líto a proto jsme se pustili do práce a doskočili tam. Ukázalo se to jako velmi dobrý odhad a výsledek už to jen potvrdil. Jsem rád za své vítězství i za třetí místo Františka Sisra", okomentoval dnešní vítězství Alois Kaňkovský. První desítku navíc uzavřel ještě Jakub Otruba. Tato trojice tak v dnešním závodě vyjela celkem 68 UCI bodů.
Navíc bude 2. května usilovat Alois Kaňkovský o třetí vítězství v řadě na Memorialu Romana Sieminskiego UCI 1.2