Závod se rozhodoval zhruba 20 km před cílem na jediné vrchařské prémii toho dne, kdy za to vzal Mitchelton a roztrhal peloton. Spolu se Spratt zůstaly vpředu i její dvě kolegyně, Lucy Kennedy a Grace Brown, které pak pro ni tvrdě pracovaly až do závěru, kdy se Amanda odtrhla společně s Ruth Winder (Trek) a Liane Lippert (Sunweb) od zbytku pole a sprintovala o vítězství. 

Závěrečný kilometr nebyl úplně po rovině. Soupeřky Spratt jsou papírově lepší sprinterky, ale po tak těžkém průběhu držela trumfy v ruce Amanda. Na čtvrtém místě ji jistila Grace Brown. 

Prvních dvanáct závodnic přijelo do cíle rozvěšených po vteřinách, a pak s odstupem 24 sekund na vítězku následovala 24 členná první větší skupina. Druhá velká skupina o 32 dívkách dorazila se ztrátou téměř 5 minut. 

V celkovém pořadí se do čela dostala Amanda Spratt, ovšem s pouhými 4, resp. 5 sekundami náskoku na Winder (USA) a Lippert (GER). 

Markéta Hájková dojela na páté pozici ve druhé skupině se ztrátou 4:48. Melissa Van Neck si připsala na 72. místě ztrátu 9:52. Týmu Bepink se obecně příliš nedařilo, jelikož v první skupině neměly nikoho. S Markétou ve skupině přijely dvě kolegyně, s Melissou jedna a nováček Grace Anderson vzdala. Tým se tak ocitl na předposledním místě v týmové klasifikaci.