Anacona (34) doprovázel Naira Quintanu posledních osm let. Nejprve v Movistaru a poslední tři roky v Arkéa-Samsic. O dva roky mladší bratr Dayer (30) na tom byl velmi podobně. V Movistaru se k Nairovi připojil už v roce 2014 a byl s ním dosud s výjimkou roku 2019, kdy musel do italského Neri Sottoli.

Nairo po známé kauze s tramadolem odmítl pokračovat s Arkéa-Samsic, kde byli domluveni na prodloužení na další tři roky, a začal hledat uplatnění jinde. Pro jeho dva krajany se v tomto francouzském týmu, který nově postoupil do World úrovně, místo nenašlo a vrátili se domů do Kolumbie do týmu s údajně prozatímním názvem Colombia Pacto por el Deporte. Alespoň tak to uvedl revistamundociclistico.com a jejich přestup zaznamenal i procyclingstats.com.

Nairo a Dayer Quintanové

Tento kolumbijský kontinentální tým, který vznikl v roce 2009 pod názvem GW Shimano a poslední tři roky fungoval jako Colombia Tierra de Atletas-GW Bicicletas, může počítat s podporou ministerstva sportu, a jako takový by měl mít i tým ženský a rozvojový do 23 let.

Největším kariérním úspěchem Winnera Annacony (na titulním snímku), který byl ceněn především jako velmi dobrý pomocník do kopců a v této roli absolvoval devět Grand Tours, bylo vítězství na argentinském Vuelta a San Juan v roce 2019, kdy za sebou nechal hvězdy, jakými jsou Julian Alaphilippe či Richard Carapaz, a také vyhraná etapa na Vueltě v ročníku 2014, končící dvěma vrchařskými prémiemi o celkové délce téměř 20 km.

Dayer získal dosud pouhá tři vítězství, mezi mezi nimiž nalezneme Tour de San Luis (2.1) v roce 2016, vítěznou etapu na Tour of Austria z roku 2014, která končila na vrcholu mimořádně náročného výjezdu na Kitzbüheler Horn a také závěrečnou etapu na Tour Colombia (2.1) v jejím prvním ročníku v roce 2018. Grand Tours jel pouze tři a nejlepšího výsledku docílil 5. místem v etapě na Giru v roce 2015.

Nairo Quintana tvrdí, že bude v příštím roce jezdit na úrovni WorldTour, ale stále nevíme, kde by to mělo být.

Spekulace naznačovaly už několik konkrétních týmů, Movistarem počínaje, přes Bahrain, EF Education po Intermarché, ale ve všech tuhle konstrukci označili za buď nepravdivou, nebo překvapivou anebo jen málo pravděpodobnou, protože už mají plno.