Druhá etapa Kolem Baskicka viděla souboje lídrů na celkové pořadí. V sedmikilometrovém stoupání La Asturiana útočili Tadej Pogačar (UAE Emirates) a David Gaudu (Groupama - FDJ), zatímco muž ve žlutém dresu Primož Roglič (Jumbo - Visma) zůstal v klidu a na většinu nástupů nereagoval. Využil až útoku Maxe Schachmanna (BORA - hansgrohe) těsně před vrcholem. Jenže ani tento pokus nevyšel. Favorité se udrželi pospolu. 

Ještě důležitější byl technicky náročný a kluzký sjezd z La Asturiany. V něm se na malou chvíli podařilo odskočit Brandonu McNultymu (UAE Emirates) a Sergiu Higuitovi (EF Nippo), ale brzy se vrátili. Po sjezdu zaútočil Omar Fraile (Astana - Premier Tech), který sice nedostal prostor, ale na okamžitý nástup Alexe Aranburua (Astana - Premier Tech) už nikdo nereagoval a dokázal toho využít.

Rychle získal přes půl minuty náskoku a do cíle dorazil s rezervou 15 sekund. Fraile potvrdil úspěch Astany druhým místem, třetí skončil Pogačar a snížil náskok Primože Rogliče na 24 sekundy. Je ovšem až čtvrtý, nejvíce si polepšil Aranburu, díky náskoku a bonifikaci stáhl 25 sekund a na Rogliče nyní ztrácí 5 sekund. Třetí McNulty má odstup 6 sekund.