V rozhovoru po časopis RIDE Thymen Arensman řekl, že zájem mělo hodně týmů, ale on sám chtěl jednat jen se čtyřmi týmy. Není však mnoho jezdců, o které by měly stály tak silné sestavy, jako jsou DSM, Ineos Grenadiers, Bora-Hansgrohe a Jumbo-Visma. "Sám jsem se rozhodl, že chci mluvit pouze se čtyřmi týmy. Byly to Ineos, Jumbo, DSM a Bora. Všechny tyto nabídky jsem pak postavil proti sobě. Byly si tak blízké, že rozhodl můj pocit."

A Nizozemcův pocit rozhodl ve prospěch britského Ineosu. "V Jumbu i DSM bych byl rychleji lídrem. Ale není to pro mě nezbytně nutné. Nezapomínejte, je mi stále jen 22 let," říká sebevědomě. Arensman letos zazářil především na španělské Vueltě, kde vyhrál jednu horskou etapu a v celkovém pořadí skončil na skvělém šestém místě. Ale dařilo se mu v celém průběhu sezóny, vyhrál časovku na Okolo Polska, pomohl Romainu Bardetovi ovládnout Tour of the Alps a sám skončil třetí a debutoval na Giro d'Italia, kde byl blízko vítězství v závěrečné časovce.

Zaujal mnoho expertů a ukázalo se, že jeho druhé místo na Tour de l'Avenir v roce 2018 nebylo náhodné. Tehdy nestačil jen na Tadeje Pogačara, proto není žádných pochyb o jeho talentu a schopnostech v horách i v časovce. Ineos doufá, že se bude zlepšovat a stane se z něj lídr na celkové pořadí. A není divu, že velký zájem mělo i Jumbo, vždyť po odchodu Toma Dumoulina do důchodu chybí týmu opravdový nizozemský lídr. "Dva nejlepší týmy na světě mě chtěli získat. Plány Jumba a Ineosu se mnou byly velmi podobné. To je velmi zvláštní. Jen si myslím, že Ineos mě v tuto chvíli může posunout mnohem dál."