Poklidná sprinterská etapa nakonec tak poklidná nebyla. Do dlouhého úniku vyrazili pouze tři závodníci, zato opravdu silní závodníci - vítěz Kolem Flander Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step), jeden z nejlepších tempařů pelotonu Victor Campenaerts (Lotto Dstny) a mladý Jonas Abrahamsen (Uno-X). 

Jenže nedostali skoro žádný prostor, týmy Alpecin-Deceuninck a Jayco AlUla udržovali vedoucí trio na vzdálenost pouze jedné minuty. Více než 80 kilometrů před cílem se proto v jednom z mála stoupání začalo útočit z hlavního pole. Aktivní byli jezdci Lotto Dstny, zkoušeli to také Francouzi Anthony Turgis z TotalEnergies a Quentin Pacher z Groupama-FDJ. 

Alpecin se proto rozhodl zablokovat čelo pelotonu, přesto se po pravé straně protáhl Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) a nastoupil. To se nelíbilo Jasperu Philipsenovi, lídr bodovací soutěže se vydal za Eenkhoornem, předjel ho a začal zavírat u levé strany silnice. Dokonce ho na chvíli zablokoval. Takovou šikanou agresivních závodníků si rozhodně moc fanoušků nezískal a dokonce riskoval diskvalifikaci z Tour de France. 

Eenkhoornovi se nakonec podařilo uniknout, Campenaerts na něj počkal a pomohl mu do vedoucí skupiny. Nové kvarteto ve vedení začalo tlačit na pilu a 35 kilometrů před cílem držela náskok 1:06. V pelotonu už nebylo na co čekat. Kromě Jayca, Alpecinu a DSM-Firmenich se do stíhání zapojili také jezdci Lidl-Trek a Bora-Hansgrohe. Všechny tyto celky chtěly pro své sprintery hromadný dojezd.

Přesto jim uprchlíci pořádně zatápěli. V silném větru do zad drželi 20 kilometrů před cílem náskok 50 sekund. Bohužel poté šel náskok rychle dolů, unavený Campenaerts přestal na chvíli střídat a v pelotonu se dopředu tlačily další týmy. Zatímco jiné vycouvaly, například DSM. 15 kilometrů před finišem byl rozestup 25 sekund. 

Julian Alaphilippe se na čele hlavního pole snažil rozhodil spolupráci sprinterských týmů a pomoci tak Asgreenovi v úniku. Přidal se taky Tim Declercq. Tato poněkud nedůstojná taktika nejspíš malinko fungovala, náskok sice stále klesal, ale 10 kilometrů před cílem byl stále 20 sekund.

Proti letícímu pelotonu, kde dřeli především jezdci Bory a Alpecinu, neměli mít v posledních kilometrech žádnou šanci. 5 kilometrů před cílem drželi 13 sekund, v posledním kilometru 6 sekund a poté se do toho položil Campenaerts. Belgičan předvedl fenomenální výkon, pracoval pro Eenkhoorn, ale pomohl i ostatním kolegům z úniku.

Odstoupil z první pozice až těsně před cílem, tři zbývající se na sebe podívali, ale nebylo na co čekat, museli začít sprintovat. A Kasper Asgreen předvedl podobně neuvěřitelný spurt jako na Kolem Flander v roce 2021. Silnice v posledních desítkách metrů stoupala a Asgreen udržel za sebou Eenkhoorna, Abrahamsena a především peloton, kde byl opět nejrychlejší Philipsen před Madsem Pedersenem.

V celkovém pořadí se nic nezměnilo, Jonas Vingegaard drží obrovský náskok před Tadejem Pogačarem a nic by na tom neměla změnit ani 19. etapa, která by měla vyhovovat uprchlíkům.