O týmu Bahrain - McLaren se během pozastaven závodní sezóny moc nemluvilo, pouze se spekulovalo, zda sem nepřestoupí Chris Froome. Tým na tom ovšem není moc dobře, aspoň co se týče finanční stability. Závodníkům a personálu byly sníženy mzdy a společnost McLaren je ve velké krizi a pomalu míří do insolvence. McLaren přitom patří bahrajnské královské rodině, tedy lidem, kteří tým Bahrain - McLaren sponzorují. Udrží se tým při životě? 

Jediné, co mohou závodníci dělat, je připravovat se na odloženou sezónu. Podle informací Cyclingnews je v širším výběru na Tour de France třináct cyklistů: Pello Bilbao, Eros Capecchi, Damiano Caruso, Mark Cavendish, Sonny Colbrelli, Iván García, Marco Haller, Heinrich Haussler, Mikel Landa, Matej Mohorič, Wout Poels, Dylan Teuns a Rafael Valls. 

Tým by se  měl soustředit především na celkové pořadí, kvůli tomu do sestavy přišli Mikel Landa a Wout Poels. Ti mají nominaci téměř jistou, pokud se Poels nerozhodne vydat na jinou Grand Tour. Jedničkou týmu bude pravděpodobně Landa a kromě Poelse by se mohl opřít o další vynikající vrchaře a domestiky - Pella Bilbaa, Dylana Teunse, Rafaela Vallse, Damiana Carusa a Mateje Mohoriče. Na papíře je Bahrain - McLaren překvapivě silnou sestavou.

"Budeme jedním z nejsilnějších a nejlépe postavených týmů usilujících o vítězství. Kromě mě pojedou další skvělí závodníci jako Wout Poels, Dylan Teuns, Pello Bilbao a Iván García," říká jako obvykle sebevědomý Mikel Landa.      

A v záloze jsou i rychlí závodníci. Pozice Marka Cavendishe je slabá, už nedosahuje potřebných kvalit a mezi profesionály dosluhuje. Vítěz třiceti etap na Tour de France je sice pravděpodobně nejlepším spurterem všech dob, ale za zásluhy se na Tour nedostane. Sonny Colbrelli, Iván García a Heinrich Haussler mají větší šanci.