Battaglin v loňském roce po třech letech strávených v LottoNl-Jumbo přestoupil do Katushe. Jenže hned na konci sezóny musel - stejně jako řada jeho kolegů - řešit, kam se vrtne, protože Katusha ukončila činnost.

Nakonec 15 z celkového počtu 26 závodníků našlo uplatnění ve WorldTour i na sezónu 2020. Největší počet (7) přešel logicky do Israel Start-Up Nation, který od Katushe odkoupil licenci. Tahle transakce byla jednou z příčin, proč se nedostalo na našeho Daniela Turka při postupu do WorldTour.

Enrico hledal dlouho a nakonec už už to vypadalo, že se vrátí tam, odkud vzešel, do italského Bardiani, kde závodil od počátku své profesionální kariéry po dobu pěti let, než odešel do nizozemského týmu.

Tento 30-letý Ital stačil za dobu své kariéry absolvovat 10 Grand Tour (8x Giro a 2x Vueltu), ovšem v celkovém pořadí se nikdy významněji neprosadil. Kromě tří vyhraných etap si ale připsal řadu umístění v top ten.

Při svých parametrech (174cm, 66kg) je zaměřením spíše klasikář, a proto ho týmy vysílaly hodně právě sem. Z pěti nejvýznamnějších (San Remo, Flandry, Roubaix, Lutych a Lombardie) jich od roku 2012 jel celkem 16, ale nejlepší byl 29. na San Remu v roce 2016.

Ve své kariéře nasbíral pouhá 4 vítězství, k etapám na Giru přidává ještě letité (2011) na Coppa Sabatini, kde dokázal nejlépe zaspurtovat z 9-členné skupiny a porazit takové borce jako Rebellina, Morena, Viscontiho či Gerranse.

Bahrain se jeho příchodem rozšířil na 29 lidí, přičemž prošel významnou obměnou: odešlo nebo skončilo 8 cyklistů (z nejvýznamnějších Nibali, Pozzovivo, Dennis) a přišlo plných 12, z toho 9 z WT. Mezi nejznámější patří Cavendish (Dimension Data), Landa  (Movistar), Poels (Ineos) či Bilbao (Astana). K oporám týmu by měli patřit i Colbrelli, Caruso, Teuns a Mohorič.