loading...

Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step), největší favorit rovinaté 4. etapy s cílem v Ejea de los Caballeros, dokázal porazit Jaspera Philipsena (UAE Emirates) a Jakuba Mareczka (CCC). 

Bennett měl v dojezdu špičkovou podporu. Deceuninck - Quick-Step se všemi svými závodníky najel na čelo pelotonu a poslední kilometry etapy ovládl. Zdeněk Štybar přišel na řadu jako předposlední rozjížděč, pět set metrů před cílem vedl celé hlavní pole a dovedl ho až do psolední zatáčky. Odtud už si Bennett poradil a ani nevyužil služeb Michaela Morkova. Musel celou cílovou rovinku stahovat Jaspera Philipsena, který začal spurtovat brzo a vytvořil si dobrý náskok. Bennett se před něj přesto dostal a dojel si pro své třetí etapové vítězství na Vueltě. 

V celkovém pořadí se nic nezměnilo, stále vede Primož Roglič (Jumbo - Visma) před Danem Martinem (ISN) a Richardem Carapazem (Ineos Grenadiers). Carapaz udržel dres nejlepšího vrchaře a Roglič je nadále lídrem bodovací soutěže. Také Enric Mas (Movistar) zůstal nejlepším mladým závodníkem.