26 letý Ital byl vždy považován za talentovaného cyklistu pro jednorázové závody. Ovšem po jeho prvním profesionálním vítězství letos 7. dubna se jeho život dramaticky změnil. Jeho příjmy se významně zvedly.

Nedávno se přestěhoval z Toskánska do švýcarského Lugana. I přes výrazně lepší ekonomické podmínky se snaží zůstat nohama na zemi. Tvrdí, že jeho osobním potěšením po výhře na Flandrech byl nákup sady nových kol pro jeho auto v hodnotě 500 EUR: „Jakmile začnete přemýšlet, kolik vyděláváte, tak je to nejlepší cesta, jak skončit s cyklistikou.“  

Vyslovil se i k odměňování cyklistů a cyklistek. Podle jeho názoru sice stále více závodů nabízí plnou genderovou rovnost pokud jde o peníze za výhry, ale v případě Tour of Flanders 2019 byl rozdíl mezi jeho odměnou a odměnou Marty Bastianelli, vítězky ženské verze Flander, propastný. Činil zhruba 15 procent odměny Bettiola: „To je hanba a nespravedlivé, protože trpěla stejně jako já nebo možná i víc.“ 

Bettiol taktéž měří hodnotu vítězství na této jedné z pěti nejvýznamnějších klasik jinými hledisky než jen finančními: "Především jsem získal sebevědomí. A pomohlo mi to alespoň částečně splatit všechno, co pro mě moje rodina, tým a všichni, kteří mě podporovali, dělali." 

"Doufám, že budu i nadále vyhrávat. Ale důležitější je pro mě vyvolat v lidech pozitivní emoce," vyznal se Alberto Bettiol.