Novozélanďan Patrick Bevin vyhrál v loňském ročníku Tour Down Under jednu etapu a čtyři dny vezl dres lídra závodu. Letos měl opět být mužem týmu CCC pro celkové pořadí, ale kvůli srdeční arytmii nenastoupí.

"Patrick Bevin byl hospitalizován v Calvary Wakefiled Hospital v Adelaide kvůli nepravidelnému tepu během tréninku. Patrick neměl nikdy problémy se srdcem a elektrokardiogram objevil příznaky supraventrikulární arytmie. Naštěstí není jeho život ohrožen a je to docela častý problém, ale žádá si okamžitou léčbu a úpravu srdečního rytmu," sdělil doktor Testa, lékař týmu CCC. 

Patrick nebude schopen startovat na Tour Down Under, vrátí se na Nový Zéland a věříme, že se brzy plně vyléčí a vrátí k závodům," dodává Testa. 

"Je to zklamání, připravoval jsem se na tento závod celou zimu. Ale tohle je rozhodně situace, na kterou je třeba si dávat pozor a proto nebudu závodit. Cítím se dobře a musím si jen odpočinout a ujistit se, že se to už nebude opakovat. V nohách mám spoustu tréninků, takže věřím, že budu mít i tak dobrý start do sezóny, i když o měsíc později," dodal sám Bevin.

Jeho místo zabere Belgičan Guillaume Van Keirsbulck. Bevinovi měl v průběhu závodu pomáhat také český cyklista Josef Černý. Taktika týmu CCC se ale nyní musí zcela změnit.