V tabulce medailí byla nejúspěšnější Velká Británie s 11 medailemi (6 – 2 – 3) před Ruskem (5 - 5 - 3) a Itálií (3 - 7 - 4). 

Rusko dominovalo v závodech ženského sprintu: ve sprintu zvítězila Anastasija Vojnová, Rusky ovládly i týmový sprint a nejlepší byla v závodě na 500 metrů s pevným startem Darja Šmelevová. Jedině v keirinu byly Rusky poraženy Ukrajinkou Olenou Starikovovou. 

V kategorii mužů získal dvě zlaté medaile v keirinu a sprintu Němec Maximilian Levy, kilometr s pevným startem získal náš Tomáš Babek a zlato za týmový sprint putuje do Ruska. 

Ve vytrvalostních závodech potvrdila Velká Británie reputaci jednoho z nejlepších národů v těchto disciplínách. Matthew Walls vyhrál dvě zlaté v eliminačním závodě a omnium. V kategorii žen Katie Archibald v bodovacím závodě, Elinor Barker v eliminaci, Neah Evans ve stíhacím závodě a Britky ovládly i týmovou stíhačku. 

Úspěšné byly i Italky: omnium vyhrála Elisa Balsamo, která druhé zlato přidala společně s Vittorií Guazzini v madisonu, scratch se stal kořistí Martiny Fidanza. 

Portugalsko si veze z Bulharska dvě zlaté: Iuri Leitao za scratch a Ivo Oliveira z individuální stíhačky. Madison vyhráli španělští specialisté Alberto Torres a Sebastian Mora, přičemž Mora získala zlato i v bodovacím závodě.