Jedendvacetiletý závodník z Olomouce se do své životní formy dostal právě včas, pouhý týden před startem své první Grand Tour. Na Okolo Burgosu vyhrál dvě etapy a bez šance na další není ani na Vueltě, protože poslední třítýdenní závod sezóny není k ryzím sprinterům zrovna vlídný a nabízí spíše těžší etapy, což Bittnerovi vyhovuje.

Šanci zvednout ruce nad hlavu bude mít už ve druhé etapě z Cascaisu do Ouremu a také ve třetí etapě s cílem v Castelo Branco, dále v páté etapě (už na španělském území) s cílem v Seville a sedmnácté etapě do Santanderu. Jinak to bude spíše pro vrchaře. DSM-Firmenich PostNL bere do Portugalska a Španělska kromě Bittnera také lídra na celkové pořadí Maxe Poolea a dále Chrise Hamiltona, Gijse Leemreizeho, Enza Leijnseho, Tima Nabermana, Martijna Tusvelda a Julia van den Berga.

"Na letošní Vueltu se opravdu těšíme, zvláště po loňské dobré zkušenosti. V letošní sezóně opět přijíždíme s vyváženým týmem, ve kterém je několik debutantů i borců s většími zkušenostmi. Doufáme, že budeme konkurenceschopní s naším mladíkem Maxem, který se vrací po náročném roce, ale nedávno v Burgosu ukázal dobré nohy. Budeme ho podporovat, až si poprvé vyzkouší své schopnosti v celkovém pořadí na Grand Tour," vysvětluje Phil West, trenér nizozemského týmu.

1178219105.jpg

Podle Westa bude mít Bittner několik příležitostí se ukázat. "Budeme usilovat o výsledky ve sprinterských etapách s Pavlem jako naším finišmanem, který také v Burgosu ukázal, že je ve formě, když získal své první profesionální vítězství. Chceme se do závodu zapojit od samého začátku a pokusit se využít šance tam, kde ji uvidíme. Budou dny, kdy budeme hledat únik, ale vždy se budeme soustředit na celkové pořadí. V některých dnech to může znamenat, že budeme závod kontrolovat a v jiných dnech budeme lovit etapová vítězství, ale po celou dobu budeme Maxe chránit. Po úvodní časovce má Pavel několik šancí sprintovat. A už ve čtvrté etapě by měli bojovat borci o celkové pořadí, a odtud se bude náš závod formovat, zejména po konci prvního týdne a náročném horském finiši. Pro Maxe to bude první účast na Grand Tour, takže nechceme vytvářet velký tlak, chceme se učit za pochodu a položit dobré základy do budoucna. V Burgosu se nám dařilo, dosáhli jsme několika opravdu pěkných výsledků a jeli jsme jako skupina velmi dobře, takže se budeme snažit v tom pokračovat a navázat na to v následujících třech týdnech."

Sprinterská konkurence zatím není příliš tvrdá, Bittner se bude muset utkat s Woutem van Aertem, Corbinem Strongem a dalšími rychlými muži, ale ti nejlepší sprinteři se do Španělska asi ani nechystají, jasno však bude až po zveřejnění celé startovní listiny.