Bittner závodí za dsm-firmenich PostNL od roku 2021, kdy sem přestoupil rovnou z kategorie juniorů. Jedenadvacetiletý rodák z Olomouce strávil v třiadvacítkové development sestavě jen rok a půl a byl povýšen do WorldTeamu. Původní smlouva mu letos uplyne, ale čerstvý vítěz na Vueltě nemá důvod odcházet.

„Věřím, že se s týmem máme ještě hodně co učit. Od začátku roku 2021 jsme udělali velký pokrok a teď se tu cítím jako doma. Myslím, že od doby, kdy jsem byl v development programu, jsem udělal opravdu velký pokrok. Měl jsem kolem sebe samé dobré lidi, kteří se starali o to, abychom nevynechali žádný krok v mém vývoji, a i když to někdy trvalo déle, než jsem si možná přál, stálo to za to," věří Bittner.

20240821VUE5013-Unipublic_Sprint_Cycling_Agency-2.jpg

„Moc se mi líbí přátelská atmosféra, s spolujezdci a zaměstnanci, které máme v týmu, je vždycky legrace. Osobně se snažím být co nejlepším člověkem na kole i mimo něj vůči všem členům týmu. Věřím, že jednoho dne se možná sám stanu kapitánem, ale to bude chtít ještě nějaký čas a učit se od těch nejzkušenějších kluků, které tu máme. Nejsem si jistý, co přinese budoucnost, ale věřím, že když se budeme všichni snažit, nikdy nemůžeme prohrát. V týmu je spousta velmi talentovaných a silných kluků, takže pokud se budeme snažit, myslím, že můžeme dosáhnout všeho, co chceme,“ dodává Bittner. 

Český cyklista je jedním z nejúspěšnějších produktů development programu nizozemského týmu, takže není divu, že vedení stálo o prodloužení smlouvy. „Pavel na nás od svého příchodu do týmu udělal velký dojem. Je silný nejen na kole, ale svou energií přináší do týmu i velmi dobrou atmosféru. Je vždy otevřený novým nápadům a chce se učit, ale také pomáhá lidem kolem sebe a nám také. Na kole jsme viděli, jak každou sezónu dělá pokroky," myslíš i Rudi Kemna, hlavní trenér týmu.

„Letos v tom pokračoval a díky opravdu dobrým základům z development programu můžeme sledovat, jak dosahuje špičkových výsledků. Vítězství ve sprintech v Burgosu a na Vueltě jsou opravdu cenná. Myslím, že všem v týmu se práce s Pavlem zatím líbila, takže jsme opravdu nadšeni, že s ním budeme pokračovat i v dalších letech a budeme se navzájem posouvat k lepším výkonům,“ uzavírá Kemna.