Sedmadvacetiletý Bob Jungels podepsal smlouvu na dva roky, do konce roku 2022. Tým AG2R Citroën od příštího roku čekají velké změny, kromě Jungelse přichází také Greg Van Avermaet, Lilian Calmejane, Michael Schär, Marc Sarreau, Damien Touzé, Gijs Van Hoecke a Stan Dewulf. Naopak odcházejí Romain Bardet, Pierre Latour a Alexandre Geniez. 

Tým nejspíš výrazně změní strategii, protože značně posiluje na jednorázové závody a oslabuje v etapových závodech a v kopcích. Bob Jungels ale zvládá všechny typy závodů. Vítěz Lutych - Bastogne - Lutych z roku 2018 byl šestý na Giro d´Italia 2016, jedenáctý na Tour de France 2018, třetí na Tirreno - Adriatico 2016 a přitom umí i kostky, loni vyhrál Kuurne - Brusel - Kuurne a skončil třetí na Dwars door Vlaanderen. A je také špičkovým časovkářem, dvojnásobným mistrem světa v časovce družstev. 

Takto všestranných závodníků na světě moc není a Deceuninck - Quick-Step se snažil Jungelse udržet, ale nabídka týmu, který dlouhodobě vede Vincent Lavenu, byla výhodnější. Vincent Lavenu mě poprvé kontaktoval před startem mé profesionální kariéry. Jsem rád, že se od 1. ledna připojím k týmu AG2R Citroën. Získali si mě velmi rychle. Tým bude hodně ambiciózní v klasických jednorázovkách, když jsou v sestavě Greg Van Avermaet a Oliver Naesen a cítím velkou motivaci být součástí této skupiny. A samozřejmě se zaměříme i na etapové závody, tým s nimi má velké zkušenosti. Chci dosáhnout na velké úspěchy, především v týdenních etapácích, ale snad i na Grand Tours," potvrzuje Jungels svou všestrannost.      

Boba sleduji od jeho amatérských let. Snažil jsem se ho získat už v minulosti, takže jsem rád, že se to teď podařilo," říká Vincent Lavenu. Bude jedním z lídrů, na klasiky i etapové závody. Už dvakrát dojel v první desítce na Giro d´Italia, takže mu poskytneme naše zkušenosti a mladí vrchaři mu budou pomáhat."  

AG2R Citroën získal během jednoho přestupového období už dva vítěze monumentálních klasik. Jungels vyhrál Lutych - Bastogne - Lutych v roce 2018. O rok dříve se Greg Van Avermaet radoval na Paříž - Roubaix. 

Jungels je v předběžné nominaci týmu Deceuninck - Quick-Step na Tour de France a chystá se také na klasiky Valonský šíp, Lutych - Bastogne - Lutych, Amstel Gold Race, Kolem Flander a Paříž - Roubaix.