Urán se se svými obavami svěřil v rozhovoru pro Canal RCN. „Nemám tušení, co se stane,“ řekl upřímně. „Právě jsem dostal nabídku na dvě sezony. Nebudu se ale rozhodovat sám, je tu řada věcí, na které se musím podívat s rodinou a týmem. Ale... bojím se důchodu a pádu,“ vysvětlil. 

„Všechno v životě jednou končí, ale důchodu se bojím hodně,“ pokračuje. Ale neobává se jen nejisté budoucnosti, ale také možného pádu, který by mohl mít velké zdravotní důsledky. „Je třeba, aby mi byla poskytnuta psychologická pomoc. Vrcholoví sportovci žijí v bublině. Všechno je jim šité na míru a neznají normální život. Bojím se však i pádů. Je těžké vidět, jak tím moje rodina trpí. Pravdou je, že už jsem na sport příliš starý.“

20230721TDF1002-A.S.O._Charly_Lopez.jpg

Obavy z konce kariéry jsou mezi profesionálními sportovci poměrně běžné, nedávno o tom mluvil také Alejandro Valverde, který skončil ve věku 42 let na konci předloňské sezony a letos už se chtěl vrátit zpět do kolotoče WorldTour. Eusebio Unzue, šéf týmu Movistar, mu to však rozmluvil a Valverde by měl letos převzít roli poradce ve španělském celku.

Uran přitom už teď rozhodně není pouze závodníkem, vlastní také značku cyklistického oblečení Go Rigo Go!, pořádá závod pro veřejnost El Giro de Rigo, vlastní restauraci, bar, kavárnu a servis kol. V Kolumbii je nesmírně populární, o jeho životě byl natočen seriál, jen na Instagramu má 2,3 milionu sledujících, což je mezi cyklisty nejvíc. Má víc než Peter Sagan (1,9 mil.), Nairo Quintana (1,4 mil.), Tadej Pogačar (1,3 mil.), Chris Froome (1,1 mil.), Mathieu van der Poel (1,1 mil.) a další hvězdy a dokonce víc než účet samotné Tour de France (2,1 mil.).

Letošní sezonu zahájil na domácím šampionátu v časovce a v závodě s hromadným startem. Závodit bude také na Okolo Kolumbie, které začíná 6. února a na startu budou domácí hvězdy Nairo Quintana, Esteban Chaves, Fernando Gaviria a Egan Bernal