S odchodem Petra Sagana po sezóně 2021 převážila na dresech týmu Bora-hansgrohe námořnická zeleň. A ta bude převažovat i v roce následujícím. Drobné změny při bližším ohledání ale na dresu najdeme. Přibylo trošku víc červené a černé. Dres dodala opět britská značka Le Col.

V převážně zelené vstupuje tým do další sezóny s nemalými ambicemi. Aleksandr Vlasov chce uspět na Giru, Jei Hindley bude usilovat o co nejlepší umístění v konečném pořadí na Tour, Sergio Higuita by mohl dostat příležitost na Vueltě.

Na sprinterské etapy mají v týmu především Jordi Meeuse a Sama Bennetta podporovaného Danny van Poppelem, na klasiky novou posilu Boba Jungelse, ale také Maxa Schachmanna a Nils Politta, do kopců Patricka Konrada, Wilco Keldermana, Lennarda Kämnu, Emanuela Buchmanna a řadu dalších skvělých borců. Z nejmladších vyzdvihněme 19ti letý super talent Ciana Uijtdebroekse, k jehož nejlepšímu výsledku uplynulé sezóny patří dvě vyhrané etapy, bílý, puntíkatý a hlavně žlutý dres na Tour de l´Avenir, tedy na „Tour de France“ pro kategorii U23.

loading...

I Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux měl hodně dobrou sezónu. Možná největší skokan roku mezi World týmy. Mezi 24 výhrami vynikají vítězství Biniama Girmaye na Gent-Wevelgem a etapa na Giro d´Italia, kde další přidal Jan Hirt, vítězná etapa Gerbena Thijssena na Okolo Polska a etapa Louis Meintjese na Vueltě.

Dres pochází opět z dílny italské firmy Nalini. Zachovává podobu roku 2022, ale s řadou úprav, které jsou dány i tím, že se pozměnily titulární sponzoři, takže tým bude příští rok vystupovat pod názvem Intermarché-Circus-Wanty.

Belgický celek před novou sezónou pořádně provětral sestavu. Přišlo jedenáct nových lidí. Z nejznámějších jsou to Rui Costa (UAE) a Mike Teunissen (Jumbo-Visma). Kromě nich se bude tým opírat opět především o Girmaye, Meintjese či Lorenza Rotu, mj. vítěze Sazka Tour 2022.

loading...