Manažer Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevere zveřejnil, že manažer Bora-hansgrohe Ralph Denk mu učinil nabídku na odkoupení belgického týmu, aby získal Remco Evenpoela. 

Zároveň sdělil, že potřebuje zajistit sponzorství pro svůj tým na další roky. Většině cyklistů z týmu končí letos smlouvy, na příští rok jsou podepsáni pouze Evenepoel, Lampaert a Vansevenant. 

Řekl, že ho v lednu kontaktoval Ralph Denk s nabídkou schůzky, kde se měl dotázat, jaká by byla cena za převzetí celého týmu. Údajně poté oslovuje individuálně jednotlivé jezdce, což Lefevere nepovažuje za etické. 

Ralph Denk se vyjádřil v tom smyslu, že to je nejspíš způsob, jak Lefevere vyvíjí nátlak na své sponzory. Přiznal, že spolu mluvili o budoucnosti týmu Deceuninck-QuickStep i Evenepoelovi, ale že Lefevere o průběhu jejich kontaktů neříká pravdu nebo věci vytrhává z kontextu, přičemž mu jde o získání pozornosti médií, což z jeho strany nepovažuje za korektní. 

Podle Ralpha Denka nikdy při rozhovorech s Lefeverem nebyla tématem koupě týmu, kterému Lefevere šéfuje a ze 70% vlastní Zdeněk Bakala. K čemu by mu byl tým bez jezdců či sponzorských dohod. Bora podle něj má už nyní skvělý tým a řídí se dlouhodobou strategií.