Patrick Gamper, 192 cm vysoký a 81 kg vážící cyklista, který poslední čtyři roky strávil v rakouském Tirol KTM s výjimkou roku 2018, kdy oblékal dres týmu Alberta Contadora Polartec-Kometa, podepsal na dva roky do týmu, který se stále výrazněji orientuje na cyklisty z domácího Německa a Rakouska. V 27 členném kádru je jich už polovina.

Gamper je čtvrtou z pěti letošních posil tohoto německého celku, kterým není víc jak 24 let. Je šestým mužem letošního evropského šampionátu v časovce do 23 let a šestým z národního šampionátu Rakouska v téže disciplíně. Letos ovládl mj. třiadvacítkovou jednorázovku GP Industrie del Marmo, má etapu z Giro dell Regione a tři další podiová umstění z jiných závodů. Určitě si cení 4. příčky v mladících Kolem Rakouska za Pronskiym (odchází do Astany) a Zimmermannem (do CCC). Letos jel Závod míru i Tour de l´Avenir, ale kromě tří umístění do desítky se v celkovém pořadí neprosadil.

Z jeho parametrů a výsledků je zřejmé, že se bude specializovat na časovky a závody, kde bude moci využít své tempařské schopnosti.