„Měli jsme za sebou poměrně náročné tréninkové bloky, proto jsme tento víkend chtěli pojmout hlavně tak, abychom před mistrovstvím republiky zase chytli správný závodní rytmus. Nakonec z toho byly i velmi slušné výsledky,“ řekl trenér František Trkal.

V nedělním pohárovém závodě byli jeho svěřenci hodně aktivní. „Když se zhruba v polovině závodu zrodil klíčový únik devíti lidí, od nás tam byli Faltýnek, Bradáč a Vavro, tedy všichni tři lídři. Z této skupiny nakonec nastoupil Pešek a přijel do cíle sám, Bradáč skončil ve spurtu hned za českou juniorskou jedničkou Šumpíkem a bylo z toho třetí místo. Faltýnek dojel čtvrtý a Vavro devátý,“ popsal trenér. Do top 30 se vešli i 14. Richter, 18. Michalovič a 29. Matějek, v dresu Dukly startovali ještě Icha a Frajbiš.

BrychtaJan_CP_Kyjov_20240616_120719_D4C_2856.jpg

„Kluci šli naproti dobrému výsledku, dobře spolupracovali. Většinou příliš nechválím jednotlivce, ale tentokrát bych rád vyzdvihl Šimona Matějka, který odvedl výbornou práci pro tým. Myslím, že jeho chvíle ještě přijde,“ dodal František Trkal.

Jeho svěřence čeká v tomto týdnu mistrovství republiky. Ve čtvrtek se jedou v Jevíčku časovky, v sobotu mají junioři na programu silniční závod.