„Pro tuto kategorii jde o velmi kvalitní závod, takže jsme se chtěli představit v co nejlepším světle. Trošku jsem nevěděl, co můžu od kluků čekat po dráhovém mistráku, ale dopadlo to nad očekávání,“ řekl trenér František Trkal.

V úvodní etapě skončil druhý Faltýnek, když se prosadil ve spurtu skupiny asi dvaceti lidí. V časovce byl z Dukly nejlepší Bradáč osmý, Faltýnka zbrzdily technické problémy.

„V sobotní odpolední etapě, která byla královská jel juniorský tým opět výborně, Bradáč skončil druhý. Matějek navíc vezl dres nejlepšího vrchaře. Do nedělní etapy nastupoval Bradáč jako pátý jezdec průběžného pořadí, na pódium mu chybělo 8 vteřin. Ale snažili jsme se jet na prémie a i díky bonifikaci za druhé místo v etapě skončil Adam celkově třetí,“ kluci předvedli výborný týmový výkon popsal trenér Dukly.

Do top 10 se dostal ještě osmý Matějek, Bradáč byl navíc druhý v bodovací soutěži a Dukla druhá mezi týmy.

„Celkově to byl velmi dobrý výkon. Kluci táhli za jeden provaz a odměnou jim byly výborné výsledky. Musím všechny pochválit včetně realizačního týmu,“ dodal František Trkal.

V závodě startovali Adam Bradáč, Šimon Matějek, Adam Frajbiš, Jan Faltýnek, Filip Richter, Ondřej Michalovič a Kristián Vavro.

loading...