Australan Caleb Ewan (Lotto Soudal) vyhrál 16. etapu Tour de France s cílem v Nimes. V hromadném dojezdu porazil Eliu Vivianiho (Deceuninck - Quick-Step) a Dylana Groenewegena (Jumbo - Visma). Peter Sagan (BORA - hansgrohe) dojel na čtvrtém místě. 

Ewan začal spurtovat brzo a musel se vyhýbat nebezpečnému manévru Maxe Richezeho (Deceuninck - Quick-Step), který se snažil drobného sprintera zpomalit a zastavit. Přesto byl nejrychlejší a ke dvěma etapám na Giro d'Italia přidal i dvě etapy na Tour de France, což z něj dělá nejúspěšnějšího spurtera sezóny.

V celkovém pořadí zůstal ve vedení Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) a etapa neměla velký vliv na průběžné pořadí. Velkou smůlu ovšem měl Jakob Fuglsang (Astana). Dánský cyklista se zapletl do pádu a s poraněným ramenem byl donucen odstoupit ze závodu. Spadl také Geraint Thomas (Ineos), ale měl by být v pořádku a dokončil v čase vítěze. 

To se bohužel nepodařilo Romanu Kreuzigerovi (Dimension Data), který spadl osm kilometrů před cílem, ztratil 1:02 a zůstal na 14. místě celkového pořadí.