Roglič přišel o 20 sekund, Vingegaard o 1:02 a Sepp Kuss o 1:13. V celkovém pořadí vede Kuss s náskokem 1:09 před třetím Evenepoelem. Roglič na Belgičana ztrácí 27 sekund a Vingegaard 1:13. S tímto výsledkem jsme velmi spokojeni, prohlásil sportovní ředitel Jumba Grischa Niermann. „Remco zajel dobrou časovku, jen asi počítal s větším časovým ziskem. Byla to časovka, která našim klukům nesedla. Máme radši těžší a technickou trať.

Roglič a Kuss opravdu spokojení byli, ale Vingegaard ne, vždyť na Tour de France rozdrtil všechny soupeře a na Vueltě stále hledá špičkovou formu. Byl trochu zklamaný. Viděli jsme to i v časovce Critérium du Dauphiné. Tam skončil druhý za Mikkelem Bjergem. Tohle opravdu nebyla jeho parketa. Ale o Jonasovu formu se rozhodně nebojíme, jen je Vuelta po Tour trochu cestou do neznáma, uznal Niermann. 

Hierarchie lídrů v týmu Jumbo-Visma nepřekvapila ani zástupce Soudal Quick-Step. Klaas Lodewyck, sportovní ředitel belgického týmu, očekával nejlepší výkon od Rogliče. Už v minulých dnech bylo v některých závodních situacích vidět, že Roglič je jasnou jedničkou, říká.

Niermann ale stále trvá na taktice třech lídrů. Řekněme si to na rovinu, tohle byla velmi férová časovka a my jsme na tom stále skvěle. Pořád máme červený dres a Sepp Kuss drží velmi dobrou pozici. Vyzývám všechny ostatní jezdce, aby mu ujeli. Sepp nemusí dělat nic. Pokud z pořadí vypadne, máme stále dva lídry. Jenže jako jeden z nejlepších vrchařů na světě má stále pěkný náskok. Jak říkal Primož: Sepp nerupne.

Přesto sám Niermann uznává, že po prvních deseti dnech Vuelty to vypadá na duel mezi Rogličem a Evenepoelem o červený trikot. Možná nakonec dojde na souboj Evenepoela s Rogličem, i v horách to tak v posledních dnech vypadalo. Ale ty nejzáludnější etapy teprve přijdou. UAE Emirates bych také ještě neodepisoval.

Evenepoel byl zklamaný, že se mu nepodařilo vyhrát etapu a najet víc času na soupeře, ale z jezdců na celkové pořadí dopadl nejlépe a to bylo nejdůležitější: Asi po deseti minutách jsem měl těžkou chvilku. V tu chvíli jsem ztratil etapu, ale myslím, že musím být spokojený. V posledních týdnech před Vueltou jsem se soustředil spíše na dlouhá stoupání než na časovku.

Je to víc než dobré, myslí si Lodewyck. „Odvádíme dobrou práci v celkovém pořadí. Nemáme červený dres a nemusíme přebírat zodpovědnost za závod. Stále vede Sepp Kuss, takže Jumbo může pokračovat ve hře na tři lídry. Není to jen na nás, také další týmy je musí porazit, aby Vueltu vyhrály. To se týká především UAE Emirates, který má také tři lídry. Marc Soler po časovce ztrácí jen 26 sekund na Kusse, Joao Almeida se výrazně posunul a ztrácí 2:16 a Juan Ayuso 2:25. Od Ayusa se očekávalo nejvíc, ale časovka mu moc nevyšla.

Viděl jsem Gannovu jízdu v televizi a bylo mi jasné, že už ho nikdo nepřekoná. Poslední rovný úsek byl hodně dlouhý. Se svým výkonem jsem spokojený. Měl jsem také docela dobrý pocit, ale doufal jsem v trochu lepší čas. Stále bojuji o celkové vítězství. Nohy jsou prostě takové, jaké jsou. Není to žádná katastrofa, říká dvacetiletý Španěl. 

Po časovce se cyklisté vrací do hor. Středeční dojezd nebude rozhodující, ovšem páteční etapa s cílem na Col du Tourmalet a sobotní horská etapa do Larra-Belagua patří ke klíčovým dnům letošní Vuelty. Čeká nás ještě hodně horských etap, a tak se toho ještě hodně změní. Možná jsem na favority ztratil nějaký čas, ale je to celkem dobrý výsledek, dodal Ayuso.