Druhým dílem Benelux Tour byla časovka jednotlivců na 11,1 km. Jela se v Lelystadu, a jestliže obvykle uvádíme nastoupané metry, případně do jak vysoké nadmořské výšky cyklisté vystoupají, tak dnes to bylo v tomto ohledu naruby. Startovalo se z nuly, kleslo se 3 metry pod mořskou hladinu a vrátilo zase do nuly. Lelystad je totiž město vybudované v 60. letech minulého století na odvodněné ploše a pojmenováno po nizozemském inženýrovi C. Lelym, který se zabýval odvodňováním mořského pobřeží.

Trasa až na jednu krátkou pasáž byla poměrně jednoduchá s minimem zatáček, v podstatě se jelo po obvodu obdélníku. Takže se daly očekávat časy na 50 km/hod.

Startovalo se jak je zvykem v obráceném pořadí. Tudíž jako první ze 150 cyklistů vyrazil na trať Caleb Ewan (Lotto Soudal). Od něj se žádný zázračný čas ale očekávat nedal. Zato hned za ním vystartoval Benjamin Thomas (Groupama - FDJ) patřící do širší světové časovkářské špičky. A taky to průměrem 52,304 km/hod. potvrdil.

O dalších 15 míst po něm dorazil do cíle Matteo Sobrero (Astana) jen v o 13 setin horším čase. Thomas si na chvíli oddychl, ale jen do té doby, než po Sobrerovi dokončil časovku McNulty (UAE). Ten už byl o 5 sekund rychlejší.

14 míst za Mc Nultym si odpracoval časovku Petr Vakoč, ovšem o 1:21 sekund pomaleji než v té době průběžně nejlepší Američan. To Peter Sagan, který byl na řadě 10 míst po Petru Vakočovi, si i po včerejším pádu vedl lépe, ovšem i on na Mc Nultyho tratil, konkrétně 38 sekund.

McNulty si v čele průběžného pořadí časovky pobyl víc jak hodinu, protože teprve Edoardo Affini (Jumbo - Visma), startující ze 69. pozice, zaznamenal nový nejlepší čas, který byl o 8 sekund lepší. A to místo před Affinim startoval horký favorit časovky Remco Evenepoel, jenže zaznamenal čas horší o 15 sekund než McNulty.

Affini si vedoucí postavení udržel i v době, kdy 14 míst po něm dorazil do cíle jeho týmový kolega Tom Dumoulin, který se časem 12:31 zařadil na průběžné druhé místo.

McNultyho definitivně odsunul z pódia Soren Kragh Andersen (DSM), startující 11 míst po Dumoulinovi, ovšem na duo Jumbo - Visma to nestačilo: za Dumoulinem zasotal o 1 sekundu.

Z 25. pozice šel na start jeden ze dvou - společně se Stefanem Küngem (Grupama - FDJ) - skvělých švýcarských časovkářů Stefan Bissegger (EF Education) a už na mezičase byl lepší jak Affini. V cíli to pak bylo o plných 15 sekund, takže jeho průměrná rychlost dosáhla hodnoty 54,89 km/hod!

Ani Küng nezůstal své pověsti výborného časovkáře nic moc dlužen, když se v cíli dostal na průběžné 3. místo 5 sekund za Affininiho.

Když ze 13. pozice dorazil do cíle Max Walscheid (Qhubeka - HextHash) a zařadil se na 4. místo 2 sekundy za Künga, zbýval ve startovním poli ze skvělých časovkářů už jen Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick Step), který se nacházel po první etapě na 9. místě. Na mezičase 4. místo a 10 sekund za Bisseggerem a v cíli také tak: na 3. příčku scházela sekunda.

A poněvadž Bissegger měl po včerejšku odstup 10 sekund na lídra průběžné klasifikace Tima Merliera, vypadalo to, že má nakročeno do dresu vedoucího závodníka. A tenhle předpoklad se také nakonec naplnil.