Muži Elite

33. místo Jana Bárty a 38. místo Josefa Černého jsou daleko za očekáváním. Dlouhá časovka oběma mužům nesedla a ztrátu na Rohana Dennise nabrali obrovskou. Světový šampionát bývá závodem, který našim profesionálům moc nevychází, na konci září nemusí zbývat dost sil a Bárta i Černý mají za sebou dlouhou sezónu. Přesto je to neúspěch. 


Ženy Elite

Tuto kategorii jsme neobsadili. A těžko říct, zda měla nějaká česká cyklistka zájem se zúčastnit. Srovnání s nejlepší Chloe Dygert by asi nebylo moc lichotivé. 


Muži U23

Jakub Otruba doplatil na počasí a extrémně složité podmínky na trati, jeho 34. místo neodpovídá jeho výkonnosti. Spadl ve velké kaluži jako další závodníci, musel dvakrát měnit kolo, nedařilo se nic a ještě si poranil lýtko. Vzhledem k okolnostem není ztráta třech minut na mimořádně silného Mikkela Bjerga, kterému se navíc vyhnuly všechny možné komplikace, nijak hrozná. Kategorie U23 je vyrovnaná a Otruba měl na mnohem lepší výsledek. 


Junioři

Do juniorů se asi vkládali největší naděje, ale 42. a 53. místo jsou obrovským zklamáním. Jedinou útěchou je fakt, že Mathias Vacek a Pavel Bittner jsou v této kategorii teprve prvním rokem. Větší problémy na trati neměli, jen jim mistrovský závod nevyšel. Těžko říct, co za tím stojí, když Vacek i Bittner dokázali v průběhu roku vítězit v mezinárodní konkurenci na různých závodech. Ale závod s hromadným startem bude větší příležitostí. 


Juniorky

A tak nejlepší místo v Harrogate vybojovala Veronika Jandová, ovšem jediné místo až ve třetí desítce je z pohledu celého národního týmu opravdu málo. Kristýna Burlová dojela 37.


Do druhé poloviny šampionátu vstoupí první junioři, nás budou reprezentovat Mathias Vacek, Pavel Bittner, Jakub Ťoupalík, Jakub Bouček a Bruno Štoček. 

Do juniorů vkládá reprezentační trenér Tomáš Konečný tradičně největší naděje. Vacek letos vyhrál jedenáct závodů v těžké italské konkurenci a navazuje na svoji dominanci z kategorie kadetů. Na mezinárodní scéně si letos ještě vítězství nepřipsal, ale dojíždí pravidelně v popředí. Pavel Bittner je českým mistrem a vítězem dvou etap na prestižním Saarland Trofeu. V silničním závodě mají čeští reprezentanti rozhodně mnohem větší šanci na úspěch.