Cavendish si v druhém hromandém dojezdu závodu vedl lépe, nemusel objíždět soupeře a bez potíží nechal za sebou Australana Kadena Grovese (BikeExchange - Jayco) a Belgičanan Amauryho Capiota (Arkéa - Samsic). Fernando Gaviria (UAE Emirates) projel cílem až na čtvrté pozici a přišel o první místo v průběžném pořadí Kolem Ománu.

Etapa se vyvíjela podobně jako o den dřív. Do úniku na začátku závodu vyrazili Stephen Clancy (Novo Nordisk) a Antonio Angulo (Euskaltel - Euskadi). Rychle si vypracovali náskok téměř 4 minuty, ale bylo docela jasné, že peloton nebude mít žádný problém ztrátu umazat. V hlanvím poli pracovali týmy Quick-Step Alpha Vinyl a BikeExchange - Jayco. Cavendish si na rychlostní prémii 100 kilometrů před cílem dojel pro třetí místo za vedoucí dvojicí a snížil náskok Fernnada Gavirii v celkovém pořadí o 1 sekundu. 

Angulo a Clancy byli dostiženi 25 kilometrů před cílem a od té chvíle se už vše chystalo na hromadný dojezd. Ale tomu se snažil zabránit Francouz Gabriel Muller (Burgos - BH), který 22 kilometrů před cílem zaútočil. O 7 kilometrů později se vrátil do pelotonu, který vedly týmy Quick-Step a UAE Emirates. Tentokrát nebyli jezdci UAE Emirates tak sehraní a pro Cavendishe bylo jednodušší dostat se na nejlepší pozici. Ve spurtu byl rychlejší než Groves, který včera dojel třetí a pomalu se přibližuje nejvyšší příčce.

"Musel jsem začít sprintovat už 300 metrů před cílem, ale podařilo se mi vyhrát," řekl Cavendish v cíli etapy. "Na dnešní sprint jsem se těšil. Bylo to jako na Tour de France, protože cíl byl vidět už zdaleka. To je pro nás skvělé. Máme nový tým, s neoprofesionálem a několika vrchaři. Chvíli trvá, než se do toho dostanete. V poslední zatáčce jsme sice ztratili pár míst, ale Iljo Keisse mě dostal dopředu. Poté jsem mohl jet za jinými týmy. Musel jsem začít brzy, už 300 metrů před cílem." 

"Už včera jsem se cítil dobře a byl jsem si jistý, že mohu útočit z velké dálky. Musel jsem, protože jsem byl příliš daleko. Jsem rád, že se mi podařilo vyhrát. Trénoval jsem jen šest týdnů a se svou formou jsem spokojený. První vítězství je vždy příjemné. Je příjemné být zpět mezi nejlepšími a po nemoci se opět ukázat," dodal Brit.

Jan Hirt (Intermaché - Wanty Gobert) a Michael Kukrle (Gazprom RusVelo) opět dokončili v hlavním poli bez ztráty času. To ale neplatí o všech. Někteří favorité celkového pořadí o pár sekund zaostali. Fausto Masnada (Quick-Step Alpha Vinyl) ztratil 10 sekund, stejně jako Kevin Colleoni (BikeExchange - Jayco) a Henri Vandenabeele (DSM) dokonce 14 sekund.