10. etapa Tour de France z Albertville do Valence byla po většinu dne klidná a poněkud stereotypní. Vítr a terezíny ohrozil jezdce na celkové pořadí jen na chvíli a neskončilo to žádným překvapením. Do dlouhého úniku se ve 190 kilometrů dlouhé etapě vydali jen dva závodníci, Belgičan Tosh Van Der Sande (Lotto Soudal) a Kanaďan Hugo Houle (Astana - Premier Tech). Ale jejich snaha skončila očekávaným neúspěchem. Houle vydržel před pelotonem déle, dostižen byl 36,5 kilometrů před cílem. 

30 kilometrů před cílovou páskou se dopředu začaly tlačit týmy s ambicí roztrhat peloton. Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) rozjel terezín,a le hlavní pole se nenadělilo. Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) musel řešit defekt v nejméně vhodnou chvíli, ale dokázal se vrátit dopředu. Další pokus o terezín rozjel tým BORA - hansgrohe 16 kilometrů před cílem. Tadej Pogačar (UAE Emirates) si musel dojíždět do první skupiny, ale ve vážném ohrožení nebyl. Následovalo další dělení na větru, ale když se trasa závodu stočila do protivětru, všechny skupiny se spojily.    

Poté už byl čas na sprinterský dojezd. Deceuninck - Quick-Step převzal taktovku a zcela opanoval závěr etapy. Alaphilippe rozjel vysoké tempo, které po něm 2 kilometry před cílem převzal Kasper Asgreen. Dánský cyklista vydržel na čele velmi dlouho, po něm ještě zrychlil Davide Ballerini a nakonec také Michael Morkov. Mark Cavendish se nemusel tlačit, nemusel se snažit ani nic vymýšlet. Stačilo mu následovat Morkova a měl nejlepší pozici do spurtu. Za ním se držel Wout van Aert (Jumbo - Visma), ale v samotném spurtu na Cavendishe nestačil a skončil druhý. Zezadu se řítil Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix), ale stačilo mu to jen na třetí příčku. 

Cavendish navýšil vedení v bodovací soutěži. Má 218 bodů, druhý Michael Matthews (BikeExchange) ztrácí 59 bodů. V celkovém pořadí, ani ve vrchařské soutěži se nic neměnilo. Tadej Pogačar drží žlutý i bílý dres, nejlepším vrchařem je Nairo Quintana (Arkéa Samsic).