Základem je pochopitelně tým World Tour postavený na licenci Američana Jima Ochowicze. Licence je letos registrována pod polským cyklistickým svazem, Polsko tedy má poprvé tým nejvyšší kategorie.

Majitel společnosti CCC je po celou dobu působení v cyklistice nerozhodný, zda budovat mezinárodně silný tým, nebo dát přednost podpoře domácí cyklistiky a polských závodníků. Nyní tedy změnil koncepci, ale domácí cyklistice zůstává stále silně nápomocný. Ovšem základem je nyní mezinárodní podpora značky CCC.

Do týmu Jima Ochowicze pochopitelně přišli i závodníci z původního týmu CCC, ale i Robert Krajewski pracující ve vedení týmu a sportovní manažer Piotr Wadecki. V nejužším vedení je pět osob, vedle majitele týmu Jima Ochowicze, ještě výkonný manažer Američan Gavin Chilcott, manažer pro Evropu Belgičan Noel Dejonckheere a zmínění Krajewski a Wadecki.

Pod Wadeckim jsou čtyři sportovní ředitelé: Italové Fabio Baldato, Gabriele Missaglia a Valerio Piva a s nimi Američan Jackson Steward.

O tělo a duši závodníků se stará celkem 25 lidí, sedm lékařů, patnáct masérů a tři fyzioterapeutové. Z celkem šesti národností (Belgičané, Poláci, Španělé, Američané, Italové a Nizozemci).

V týmu jsou také dva kuchaři, oba Italové. Dva výživáři, Ital a Polák a Marco Pinotti, který má titul Head of Performance.

O techniku se stará třináct mechaniků. Tedy o samotná kola jedenáct a k nim patří dva řidiči autobusů, kterými jsou Francouz a Belgičan. Mechanici mají národnosti italskou, portugalskou, belgickou a polskou.

Kancelářský personál tvoří sekretářka v Belgii, sekretářka v USA, logistik Američan a evropský manažer z Belgie.

A konečně o servis obchodních partnerů a sponzorů a o média se starají dva tiskoví mluvčí, jeden z Polska a jedna Britka. Jim velí Australanka, VIP má na starosti Kanaďan Steve Bauer a šéfkou marketingu je Američanka.

Suma sumárum je v týmu CCC vedle 24 závodníků (jedenácti národností) 62 lidí personálu, kteří se starají o chod profesionálního celku a jeho marketingové pokrytí.

V týmu našlo místo pět polských cyklistů, v tom plní Dariusz Milek pomáhá polské cyklistice, ale v této mezinárodní skupině je také pět Belgičanů, dva Američané, Němci, Italové a dva Španělé a potom po jednom Čechovi, Portugalci, Novozélanďanovi, Švýcarovi a Nizozemci.


CCC - Liv

Jenže sponzor pod svá křídla ještě přibral nizozemský ženský profesionální tým, který se jmenuje CCC-Liv, který tvoří jedenáct cyklistek čtyř národností. I zde našly místo dvě Polky.


CCC Development Team

Druhý mužský celek je tím, co zbylo po původním týmu CCC Sprandi Polkowice. Tým má dvanáct cyklistů, kteří mají být zálohou profi týmu a mají statut kontinentálního celku. Zde dostávají prostor především polští cyklisté (10) a s nimi jeden čínský a jeden maďarský.

O tento tým se stará prezident klubu, sportovní ředitel, tři maséři, dva mechanici a s nimi jeden doktor. Všichni polské národnosti.

Zůstaly zde i čtyři dámy z bývalé kanceláře druhodivizního celku CCC, tři Polky a jedna Ruska.


Copernicus

A poslední aktivitou Dariusze Mileka je sponzorství domácího mládežnického celku Copernicus, kde je patronem Michal Kwiatkowski. Jde jistě o podporu domácích cyklistů, ale lze zde vystopovat i snahu o získání nějaké velké polské hvězdy do týmu World Tour. A Kwiatkowski možná bude po této sezóně volný, i když má ve SKY podepsáno i pro rok 2020.


Polský celek dal několik příležitostí i českým závodníkům. Prvním z nich byl Josef Černý, jako mladíček se dostal do tohoto celku, sice si prošel i horší období, ale pod taktovkou českého týmu ELKOV Author a trenéra Oty Fialy a manažera Vladimíra Vávry se vrátil do World Teamu CCC.

Příležitost zde dostal i Jan Hirt a ve svém prvním závodě Grand Tours získal profesionální smlouvu v týmu Astana. Do českého týmu ELKOV - Author se nyní vracejí z polského celku Michal Schlegel a František Sisr.


CCC je prodejcem bot v sedmnácti zemích Evropy a Dariusz Milek je pátým nejbohatším Polákem. Společnost silně expanduje a pro své zviditelnění nyní vstupuje se svým celkem do nejvyšší ligy profesionální cyklistiky. Cyklisté na svých dresech ponesou logo CCC, ale také německé maloobchodní sítě Reno a švýcarské sítě Vögele.

Foto: Tým CCC, Tým CCC-Liv, Josef Vaishar, Copernicus