Třicetiletý Černý je v prestižním týmu oceňován pro své spolehlivé výkony a práci pro lídry, ale také se stal oblíbeným členem týmu díky svému smyslu pro humor a chování. Letos navíc přidal významné vítězství v prologu těžkého etapového závodu Kolem Romandie a oblékl zde žlutý trikot lídra. Společně s krajanem Janem Hirtem byl nominován do výběru pro Giro d'Italia, kde měl pomoci Remcu Evenepoelovi k celkovému vítězství. Bohužel jeho účast na Giru předčasně ukončil covid a od té doby nezávodil.

Nyní se připravuje na španělskou Vueltu, kde se Evenepoel pokusí zapomenout na zklamání z Gira a bude usilovat o druhé vítězství v řadě. Ještě před tím však podepsal nový kontrakt, díky kterému má jistotu uplatnění na nejvyšší cyklistické úrovni až do konce roku 2025. "Jsem moc rád, že jsem podepsal smlouvu na další dva roky se Soudal Quick-Step. Vlčí smečka se stala mou druhou rodinou a užívám si to tu, takže jsem byl rád, že jsem dostal šanci zůstat. Dosáhl jsem několika dobrých výsledků a chci pokračovat v kariéře a zároveň tvrdě pracovat pro své týmové kolegy a pomáhat jim k úspěchům v těch největších závodech," říká Černý v tiskové zprávě týmu. 

Spokojený s výkony Josefa Černého je také Patrick Lefevere, ředitel Soudal Quick-Step: "Josef je opravdu důležitým stavebním kamenem týmu, který se snažím vybudovat. Velmi tvrdě pracuje pro své týmové kolegy, často využívá své obrovské koňské síly, aby dlouho táhl peloton. Je však schopen vybojovat důležitá vítězství i pro sebe, zejména v časovce. Je také důležitou osobností v autobusu a mezi jezdci i personálem je velmi oblíbený, takže jsme rádi, že ho máme ještě na dva roky."