1500 metrů dlouhé cílové stoupání 2. etapy v Roussonu dalo zabrat všech sprinterům a klasikářům. Lídr závodu a vítěz úvodní etapy Mads Pedersen (Trek - Segafredo) nastoupil velmi brzo a bojoval o vítězství až do posledních metrů, ale Bryan Coquard si lépe načasoval svůj útok, protáhl se kolem Pedersena z pravé strany a dojel si pro první vítězství v letošní sezóně a pro první vítězství v dresu týmu Cofidis. Coquard se mohl radovat poprvé od srpna roku 2020 a v cíli byl nadšený. 

O všem rozhodlo už zmíněné 1500 metrů dlouhé stoupání Plateau de Castellas s průměrem 6,6 % a maximem 12 %. V posledních kilometrech před cílovým výjezdem se dopředu tlačily různé týmy, aktivní byly Groupama - FDJ, UAE Emirates, Cofidis, Trek - Segafredo a především EF Education - EasyPost. Jezdci v růžových dresech rozjeli začátek stoupání pro Alberta Bettiola, ale ten nezaútočil. Místo něj se 500 metrů před cílem zvedl Brit Connor Swift (Arkéa - Samsic). Hned za Swifta se schoval Mads Pedersen a čekal na správný okamžik k útoku. 

Swift ztuhnul a uvolnil cestu ostatním, ale i Pedersen začal hodně brzo. Mistru světa z roku 2019 se nepodařilo utrhnout soupeře z háku, ale síly pro přímý souboj s Dánem měl jen Coquard. Francouz si musel udělat cestu na pravé straně úzké silnice, fanoušci uskakovali z cesty a Coquard se dostal před lídra závodu až za cílovou páskou mohl zvednout ruku na oslavu vítězství. Vzápětí se vyčerpáním zřítil k zemi.

Pedersen udržel dres lídra závodu a dokonce navýšil vedení, před druhým Mathieu Burgaudeauem (TotalEnergies) vede o 17 sekund. Třetí Alberto Bettiol ztrácí 21 sekund. Pedersen má letos zatím velmi zajímavou statistiku. Ve všech třech závodech za sebou nebyl horší než druhý.