Tým Uno-X Mobility tak na svém domácím závodě vyhrál tři etapy ze čtyř a celkové pořadí. Pouze předposlední etapu v úterý vyhrál Belgičan Kamiel Bonneu (Flanders Baloise). V dresu lídra celkové klasifikaci však na startu závěrečné etapy stál Magnus Cort, zatímco Bonneu byl o jednu vteřinu za ním. Šanci na celkový triumf měli také Kevin Vermaerke a Mauro Schmid s odstupem sedmi a osmi sekund.

202408071ARN106-ARN_Aurelien_Vialatte.jpg

Rozhodovat se mělo v závěrečném stoupání v Bodø, které měří jeden a půl kilometru s průměrným sklonem 6,7 %. A přesně tak se také stalo. Rasmus Tiller a Alexander Kristoff pracovali na čele pelotonu a kontrolovali dlouhý únik. Do závěrečného stoupání nastupovali uprchlíci s náskokem 30 sekund. Ale na akcelerujícího Corta stačit nemohli a dánský cyklista si za v jednom dni připsal své vítězství. Clément Champoussin (Arkéa-B&B Hotels) dojel na těsném druhém místě, třetí skončil Fabio Christen (Q36.5). Na šestnácté příčce dokončil Matyáš Kopecký (Novo Nordisk). 

Bonneua na nejlepší nestačil propadl se na konečné šesté místo. Corta na pódium doprovodili druhý Champoussin a třetí Vermaerke. 

"Začínal jsem být trochu nervózní," přiznal Cort po dojezdu. "V úniku byli velmi silní závodníci a myslím, že v pelotonu se střídalo asi 30 jezdců, ale stejně jsme s nimi jen tak tak dokázali držet krok."

202408071ARN172-ARN_Aurelien_Vialatte.jpg

"Celý den jsem se cítil dobře. Byl jsem si jistý, že si zajistím celkové vítězství, ale nevěděl jsem, jestli i etapu," pokračoval Cort. "Nakonec beru obojí. Musím poděkovat svým týmovým kolegům, vedli si skvěle. Je až neuvěřitelné, jak tvrdě dokážou jezdit."