Poslední etapa 44. ročníku La Route d´Occitanie z lectoure do Rocamadouru měřila 195 kilometrů, byla zvlněná a dala příležitost uprchlíkům. Početná skupina unikla na začátku závodu a nejvytrvalejší Fausto Masnada (CCC) vydržel na čele až do posledních kilometrů.

Masnada se osamostatnil 9 kilometrů před cílem, kdy od něj odpadl Filippo Zana (Bardiani - CSF - Faizané). Tato dvojice zaútočila ve druhém stoupání etapy z první skupiny a bojovala o vítězství, respektive Masnada bojoval o vítězství. Jenže ani jemu to nevyšlo až do cíle. Peloton se v technickém a náročném závěru přiblížil dostatečně blízko a toho využil agresivní Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale). Sólově nastoupil a v krátkém cílovém stoupání udržel za sebou všechny soupeře.

Pro Cosnefroye je to už třetí letošní vítězství, všechna získal na domácí půdě. Na jaře vyhrál GP Cycliste la Marseillaise a etapák Etoile de Bességes. 

Druhý skončil Bauke Mollema (Trek - Segafredo), třetí Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) a čtvrtý Egan Bernal (Ineos). Všichni se ztrátou 2 vteřin na Cosnefroye. To Bernalovi stačilo k udržení dresu lídra závodu a celkovému vítězství. Druhé místo obsadil Pavel Sivakov (Ineos) a třetí Aleksandr Vlasov (Astana). Nejlepším domácím závodníkem je čtvrtý Pinot. 

Bernal vyhrál také bodovací soutěž a soutěž mladých závodníků a odvezl si tři trikoty. Nejlepším vrchařem byl vyhlášen Lilian Calmejane (Total Direct Energie) a nejlepším týmem Trek - Segafredo. 

Egana Bernala ještě čekají další dva etapové závody před startem Tour de France. Nejdříve Tour de l´Ain (7. 8. - 9. 8.) a poté Critérium du Dauphiné (12. 8. - 16. 8.).