Trať závodu tvořil 10 km dlouhý okruh se stoupáním Kogašijama, kde se v roce 1990 konalo a rozhodovalo mistrovství světa, které tehdy vyhrál Belgičan Rudy Dhaenens. Jiný bývalý mistr světa byl nejlepší v letošním ročníku závodu, který se koná od roku 1992. A další mistr světa se snažil deštivý závod rozhodnout daleko před cílem. Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) zaútočil sám, ale až do cíle to nedotáhl a byl pohlcen vedoucí skupinou. 

F8clmopb0AA8Xox.jpeg

V těžkém závodu se nakonec vytvořila skupina pouze třech nejlepších. V opakovaných výjezdech na Kogašijamu byli nejlepší Rus Costa (Intermarché-Circus-Wanty), Felix Engelhardt (Jayco AlUla) a Guillaume Martin (Cofidis). Trojice se udržela pohromadě až do spurtu, ve kterém byl jasně nejlepší už sedmatřicetiletý Portugalec. Druhý skončil Engelhardt a třetí Martin. Se ztrátou 27 sekund dojel osamocený Maxim Van Gils (Lotto Dstny), další skupinu na pátém místě přivedl do cíle Georg Zimmermann (Intermarché-Circus-Wanty). 

F8c_3hKbgAAUWY4.jpeg

Costa si připsal už páté letošní vítězství, vyhrál například celkové pořadí Okolo Valencie a etapu na Vueltě. Po přestupu z UAE Emirates do belgického Intermarché ožil, překvapivě však v týmu nezůstane. Na jednoho z nejzkušenějších cyklistů ve světovém pelotonu totiž Belgičané nemají finance a Costa si proto musel hledat jiné angažmá. Podle zákulisních informací získal smlouvu v týmu WorldTour, nejvíc se mluví o EF Education-EasyPost.