Tento 10ti etapový závod se řadí do nejvyšší kategorie Women's World Tour a odstartuje již tento pátek (5. - 14. července). Do sestavy pro tento vrcholný podnik sezóny byly zařazeny závodnice: z Ruska Anna Potokina, Alexandra Goncharova (nová mistryně ruské federace) a Kseniaa Dobrynina, které doplní Ukrajinka Yevgenia Vysotska, Italka Francesca Cauz (její debut s týmem Servetto - Piumate - Beltrami TSA) a mladá Češka Markéta Hájková, která je teprve prvním rokem v kategorii Elite.

"Jsme připraveni závodit na Giru Rosa Iccrea," říká týmový manažer Dario Rossino: "Jsme dobře naladěni po skvělých výsledcích z ruského šampionátu, kde se nám podařily získat celkem 3 medaile z obou disciplín a jsme nadšeni, že se první 3 etapy jedou v našem regionu Piedmont. Uděláme maximum pro skvělý výsledek v tomto (pro ženskou kategorii) nejdůležitějším a nejsledovanějším závodě světa."

Nominace:

Anna POTOKINA (RUS)

Alexandra GONCHAROVA (RUS)

Kseniia DOBRYNINA (RUS)

Yevgeniya VYSOTSKA (UKR)

Francesca CAUZ (ITA)

Markéta HÁJKOVÁ (CZE)

Protože Markéta Hájková byla vybrána pro tento prestižní ženský etapový závod, tak se nemůže zúčastnit MČR v silniční cyklistice mládeže a žen, které probíhá na Jesenicku.