Charakteru trati pochopitelně přizpůsobily týmy nominaci. Takže skvělé vrchařky či lídryně celkového pořadí náročných etapových závodů bychom ve startovní listině hledali marně. Zato pravověrné sprinterky, ty stavěly týmy na pozici jedna. Takže DMS vedla Lorena Wiebes, Movistar Emma Norsgaard, SD Worx Jolien D´Hoore a Liv Lotte Kopecky.

Až do 40 km před cílem se držela na čele početná hlavní skupina. Pak se na větru peloton roztrhal na cucky. Vepředu zůstala 13 členná skupina a uháněla k cíli takovým tempem, že ji nikdo zezadu neohrožoval. Byly v ní kromě prvně jmenované všechny zbylé sprinterky a výborné rovinové klasikářky. Pokud by dojela skupina kompaktně do spurtu, ostatní byly bez šance.

Věděl to i Grace Brown. A obdobně jako na loňském Brabantském šípu se pustila do sólové akce. 10 km před cílem ze skupiny odjela a počínala si skvěle. Přestože se za ní příliš netaktizovalo, uhájila náskok až do cíle. Za ní si to rozdaly o druhé místo jmenované sprinterky a dojely v pořadí, v němž jsou uvedeny výše.

Grace Brown potvrdila svou skvělou jarní formu, po dvou 2. místech z australského únorového šampionátu přidala k 8. místu z Omloopu a 2. z Kuurne první letošní výhru.